HomeSlim sparenWinterpret

Winterpret

Tijdens de wintermaanden slaat de verveling soms toe. We blijven meer binnen en weten niet goed wat doen. Met onderstaande tips worden uw weekends en die van uw kinderen meteen heel wat leuker!

Wandelen in het bos

Is het buiten koud, maar droog? Wat is er dan leuker dan warm ingeduffeld een wandeling in het bos te maken? U kunt even helemaal uw hoofd leegmaken en achteraf genieten van een kop warme chocolademelk. Ga eens langs bij het lokale toerismekantoor in uw stad of gemeente. Zij hebben vast een aantal tips voor de leukste wandelingen in uw buurt.

Uitwaaien aan zee

Ook dat is een leuke uitstap tijdens een mooie, droge winterdag. Kilometers zandstrand en wandelpromenade met op elke hoek een taverne waar u een warme wafel kunt eten. Meer hebt u niet nodig om te genieten van een dagje Belgische kust. In de winter is het bovendien een pak rustiger aan zee, zodat uw kinderen zich volop kunnen uitleven op het strand.

Bijleren in het museum

Te koud en te nat buiten? Overweeg dan eens om naar een museum te gaan. U snuift er een vleugje cultuur op, uw kinderen leren iets bij en u ontsnapt aan de koude. Sommige musea hebben een aanbod dat zich specifiek op kinderen richt. Bovendien is de toegang op bepaalde dagen gratis of goedkoper. Een lijst met gratis musea vindt u hier voor Vlaanderen en hier voor Brussel en Wallonië.

Een frisse duik nemen

Hebben uw kinderen energie te veel door de vele uren die ze binnenshuis doorbrengen? Niet verwonderlijk, aangezien ze veel minder bewegen dan tijdens de zomermaanden. Een goede remedie is een namiddagje zwemmen. Het toegangsticket is niet duur en uw kinderen kunnen naar hartenlust ravotten. Wedden dat ze ’s avonds helemaal uitgeput zijn en als een blok in slaap vallen?

Op ontdekkingstocht in de bib

Slecht weer buiten en uw kinderen vervelen zich? Neem ze eens mee naar de bibliotheek. Sommige bibs organiseren voorleesmiddagen om uw kinderen warm te maken voor lezen. Of laat hen snuisteren tussen de boeken en kies er enkele uit om mee te nemen. Leesplezier gegarandeerd!

Maak een sneeuwman

Deze tip vraagt weinig uitleg. Het enige wat u nodig hebt, zijn accessoires om de sneeuwman aan te kleden…en sneeuw natuurlijk. Aandachtig luisteren naar de weerman is de boodschap!