HomeSlim sparenWelke barbecue kiezen?

Welke barbecue kiezen?

Met het mooie weer en nu de lenteschoonmaak gedaan is, is uw terras klaar om samen met familie en vrienden te genieten van heerlijke zomergerechten. Maar hoe kiest u de juiste barbecue?

Gas, houtskool of elektriciteit?

De eerste keuze die u moet maken, is het type brandstof. U hebt drie mogelijkheden.

  • Houtskool: de klassieker

De BBQ op houtskool is nog altijd de populairste. En vandaag kent hij een verjongingskuur. Designers steken elkaar de loef af en bieden u een uitgebreid gamma. Er is voor elke smaak en elke beurs wat wils. Houtskoolbarbecues zijn niet alleen eenvoudig in gebruik, maar ook heel robuust. Een vaste waarde dus, als u een tuin hebt.

Gemiddelde prijs: 60 euro.

  • Elektriciteit: praktisch en efficiënt

Een elektrische barbecue is ideaal voor beginners, als u in de stad woont of op het verbruik let. Zo’n BBQ gebruikt u op een terras of zelfs binnen. Het is de goedkoopste op de markt!

Gemiddelde prijs: 40 euro.

  • Gas: een grotere begininvestering

Een gasbarbecue (op butaan of propaan) is meestal duurder bij aankoop. Hij biedt een groot gebruiksgemak en een snelle baktijd.

Gemiddelde prijs: 200 euro.

Als de investering geen probleem is voor u en als u er de ruimte voor hebt, kunt u een gemetste BBQ (op gas of houtskool) overwegen. De fanatiekelingen, die geen gelegenheid om te barbecueën laten passeren, zweren bij dat type.

En de zuinigste?

De aankoopprijs van een gasbarbecue ligt iets hoger (met uitzondering van de gemetste barbecue). Maar het is wel de zuinigste.

Als u een keer per week barbecuet, doet u een volledig seizoen met een gasfles (van ongeveer 30 euro). Een elektrische barbecue kost u per keer ongeveer 3,50 euro. Een houtskoolbarbecue ook.

De berekening is dus simpel: een gasbarbecue is drie keer goedkoper in verbruik.

Hij is ook gemakkelijker te onderhouden (er zijn geen assen) en aan te steken (een keer per jaar een gasfles kopen en aansluiten).

De laatste trends

Er zijn een paar nieuwe trends.

  • Als u het barbecueseizoen wilt verderzetten na de zomervakantie, zal dit u zeker aanspreken: een barbecue die ook als vuurkorf kan dienen. Zo kunt u grillen en tegelijk uw terras verwarmen!
  • Als u bezig bent met gezond eten, is de ‘plancha’ barbecue iets voor u. Het eten komt niet in contact met de vlammen. Een pak gezonder dus.

Smakelijk!

De keuze is groot en hangt af van uw voorkeur en budget. Als u de barbecue van uw dromen hebt gevonden, lees dan zeker ons artikel nog eens: Budgetvriendelijke barbecues smaken eens zo goed!