HomeSlim sparenWat te doen op zondag? Enkele leuke en goedkope ideeën

Wat te doen op zondag? Enkele leuke en goedkope ideeën

Het is zondag en… u weet niet wat te doen. U hebt wel een paar ideeën. Maar hebt geen zin om diep in uw portemonnee te tasten. Hieronder enkele voorstellen om er een fijne dag van te maken zonder u te ruïneren.

Culturele activiteiten

Heel wat musea in Brussel en Wallonië zijn elke eerste zondag van de maand gratis toegankelijk. Ontdek hier de volledige lijst. U vindt er zeker een dat u interesseert. In Vlaanderen is dat nog niet de regel voor alle musea. Maar neem zeker eens een kijkje op de verschillende websites. Meestal kunt u er op een bepaald moment wel gratis in. Veel plezier!

Wandelen

Zin in een dosis gezonde lucht? Doe uw stapschoenen aan en trek eropuit in een bos, park of stad die u niet kent. Met vrienden of familie. Een wandeling kost u niks. En u kunt nog eens bijpraten en profiteren van de buitenlucht. Enkele ideetjes voor wandelingen in Vlaanderen, Brussel of Wallonië.

De serres van Laken

Zoals elk jaar in de lente gaan de deuren van de grootste privéserres ter wereld open voor het publiek. Vanaf 18 april tot 9 mei kunt u er een pareltje van de art nouveau architectuur en de schitterende plantencollectie bewonderen. Hier vindt u meer info.

Brunch

Hebt u al eens gebruncht? ‘Brunch’ is een samentrekking van het Engelse ‘breakfast’ en ‘lunch’. De brunch is dus de combinatie van een ontbijt met een lunch. Een uitstekende gelegenheid om lekker te luieren op zondag. Haal verschillende lekkernijen in huis: zoete, hartige, warme of koude hapjes. Als u ze maar lekker vindt!

Sport of gezelschapsspelen

Wat is er leuker dan te sporten als de zon schijnt? Hou het eenvoudig. Organiseer een voetbalwedstrijd onder vrienden of met uw familie. Of ga eens naar een Fit-O-Meter. Dat is helemaal gratis. En u doet de oefeningen op uw eigen ritme.

Haal uw gezelschapsspelen nog eens boven. Nu de schermen niet meer weg te denken zijn, vergeten we soms hoe leuk het is om samen een gezelschapsspel te spelen. Doe het met heel uw gezin en maak er een onvergetelijk moment van!

En als u vroeg opstaat, slaagt u er misschien wel in om verschillende van die activiteiten op één dag te combineren.

Prettige zondag!