HomeSlim sparenWat te doen op zondag?

Wat te doen op zondag?

Zit u zich op zondag vaak af te vragen wat er in de buurt te doen is en wat er open is? Deze handige tips en websites kunnen uw zondag opvrolijken. 

Zondag is een rustdag, maar soms wilt u eens lekker actief zijn op de laatste dag van de week. Maar wat als u niets hebt gepland? Of u weet niet welke winkels, musea of theaters open zijn op zondag? Dan hebben wij een paar leuke tips voor de perfecte zondaguitstap.

Bib bib hoera!

Breng samen een bezoekje aan de bibliotheek. Ga elk apart op zoek naar uw favoriete boeken en ga daarna in een knus hoekje of in de tuin zitten om de buit te bekijken en te doorbladeren. Leesplezier voor de hele zondag gegarandeerd! Extra tip: hou de kalender van uw lokale bibliotheek in het oog, want er zijn vaak leuke activiteiten op zondag.

Fit in het bos

Jawel, de Fit-o-meter bestaat nog altijd. Het was lange tijd een veelbesproken activiteit, maar nu is het er al even stil over. Tijd dus om hem weer hip te maken! Geef uw zondag een sportief tintje door te sporten in het bos. Goed voor uw eigen lichaam en geest of als animatie voor het hele gezin. Weet u niet waar de dichtstbijzijnde Fit-o-meter zich bevindt? Klik hier voor een handig overzicht.

Bij de Franstalige ADEPS kunt u ook elke zondag naar de ‘Points verts’: wandeltochten, fietsen, running, u vindt allerlei activiteiten met verschillende afstanden.

Leer de kinderen beter kennen

Deze tip is er eentje voor kinderen en ouders. In het Kindermuseum in Brussel leren kinderen zichzelf en de mensen in hun omgeving op een ludieke manier beter kennen. Het museum gaat ervan uit dat ‘zichzelf beter leren kennen’ essentieel is voor de ontwikkeling van de gevoelens van het kind. Geïnteresseerd? Neem dan zeker een kijkje op hun website: www.kindermuseum.be. Extra tip: als u zelf (nog) geen kinderen hebt, kunt u een neefje, nichtje of babysitkindje meenemen.

Ga naar de zondagsmarkt

Zoek een leuke zondagsmarkt in de buurt en maak er een uitje van. U kunt verse producten voor een hele week kopen op een groenten- en fruitmarkt of nostalgisch gaan snuisteren op een rommelmarkt. It’s up to you. Bent u nog niet van alle markten thuis en kunt u wel wat hulp gebruiken bij het vinden van een gezellige zondagsmarkt in de buurt? Bezoek dan zeker de website www.belgischemarkten.be voor een handig overzicht.

Blootsvoets

U kunt ‘s zondags een prachtige wandeling maken. Daar is niets mis mee, maar misschien toch een beetje té gewoon? Daarom stellen we een wandeling over het ‘blotevoetenpad’ voor. Het wandelpad is 2 km lang en speciaal voorzien voor blote voetjes. U voelt er onder andere hout, stenen, boomsnippers, gras, leem en water onderaan de voetzolen. Meer info over dit unieke wandelpad in België vindt u hier: www.lieteberg.be/blotevoetenpad/blotevoetenpad.

Kunt u nog wat extra inspiratie gebruiken? Of kiest u liever zelf in welke categorie u een uitstap plant? Neem dan snel een kijkje op deze websites: