HomeSlim sparenWat te doen op oudejaarsavond?

Wat te doen op oudejaarsavond?

Nog op zoek naar een activiteit om de avond van oud naar nieuw door te brengen? Het hoeft écht niet veel te kosten. Misschien verdient u zelfs een centje bij!

Gezellig tafelen op restaurant lijkt voor velen een ideale oudejaarsavond, goed voor de portemonnee is het alvast niet. En dat is best normaal te noemen. De vraag naar restaurants is die avond zo hoog, dat ook de prijzen congruent pieken. Op vakantie gaan tijdens hoogseizoen is ook altijd duurder. Wilt u besparen? Laat het restaurantplan dan maar varen. We geven u andere ideetjes om de avond budgetvriendelijk en fijn door te brengen.

Organiseer een dinertje met vrienden

Of het nu bij u thuis is of bij iemand anders, als u het goed aanpakt hoeft een dinertje niet veel te kosten. Hoe meer mensen u bij u laat tafelen, hoe beter de prijs zelfs meevalt. De kosten van het eten dat u serveert, deelt u simpelweg door alle aanwezigen. U kunt het ook anders aanpakken: hou een buffet en laat elke feestganger een gerecht in elkaar steken. De ene neem het voorgerecht mee, de andere zorgt voor een dessert,… Zo’n samenraapsel van smaken en kookkunsten maakt de avond alvast wat familialer.

Maak het thuis gezellig

Feesten is geen verplichting. Oudejaarsavond kan dan wel die ik-moet-gaan-feesten-reputatie hebben, waarom zou u dat doen als u daar geen zin in hebt? Maak het thuis lekker gezellig. Met uw partner, uw ouders, uw huisdier of wie dan ook. Steek kaarsjes aan, kook iets lekker (of ga iets afhalen) en huur een film. Geniet van die kerstgeur die nog in huis hangt en dommel in de zetel in na het horen van de laatste afgeschoten vuurpijlen. Gezelliger dan dat kan niet, als u het ons vraagt.

Het kan ook anders!

En wat als u oudejaar nu eens op een heel andere manier viert? Waarschijnlijk hebt u er zelfs nog nooit bij stilgestaan. Wat vindt u van de volgende ideeën?

  • Verdien een centje bij

Bent u student? In plaats van geld te besparen kunt u ook geld verdienen. Want een drukke avond vraagt natuurlijk om extra hulpkrachten. In de horeca, in discotheken,… Omdat uitbaters bij dergelijke gelegenheden gul zijn, is werken op oudejaar bij studenten razend populair. Doe het samen met vrienden, het wordt beslist nog grappig.

  • Help een dakloze

Weet u niet wat doen en blijft u liever niet thuis? Maak dan eens een hulpbehoevende gelukkig. De meest eenzamen van onze samenleving hebben ook recht op een warme kop soep die avond. Het is eens iets anders, vrijwilligerswerk doen. U maakt er die mensen zo gelukkig mee. En worden we daar zelf ook niet stiekem gelukkig van? Meer info vindt u op de website van Poverello. Of neem contact op met het OCMW in uw buurt, zij weten er ook alles over.

  • Breng feestgangers veilig naar huis

‘Responsible young drivers’. Zo heet die organisatie. Wat ze doen? U kent de BOB-campagnes wel. Die willen u ervoor behoeden om onder invloed de auto te nemen. Dat is levensgevaarlijk. Op een avond als oudjaar wordt er weleens een glaasje meer gedronken. Dus ook meer kans op dronkenschap achter het stuur. En dat is net wat ‘Responsible young drivers’ wil tegengaan. Ze zoeken vrijwilligers om de feestgangers veilig naar huis te brengen. Een mooi initiatief, niet? En ook een unieke ervaring voor u! U leert zo leeftijdsgenoten kennen op een ludieke manier. Ze zoeken daarom vrijwilligers tussen 17 en 29 jaar. Hier vindt u meer informatie.

Wat u ook doet, geniet ervan! We wensen u alvast een hele prettige oudejaarsavond!