HomeOndernemenWat te doen met uw (talrijke) vakantiefoto’s?

Wat te doen met uw (talrijke) vakantiefoto’s?

Staat zoals elke zomer het geheugen van uw smartphone vol vakantiefoto’s? Dan bent u zeker niet de enige! Volgens schattingen zullen er in 2017 maar liefst 1.200 miljard foto’s genomen worden. Maar al te vaak belanden die herinneringen in een folder op uw pc. Hoe kunt u er meer van genieten, ze beter opslaan en delen?

Geniet heel het jaar van uw foto’s

De makkelijkste oplossing is om een selectie te maken en uw lievelingsfoto’s af te drukken. Dan moet u alleen nog een kader vinden om ze op uw bureau of op een goed zichtbare plaats bij u thuis te zetten. Dat kan natuurlijk niet met al uw foto’s. Daar bestaan gelukkig andere oplossingen voor:

  • Maak een album: op verschillende websites kunt u een gepersonaliseerd album samenstellen en laten afdrukken. Sommige sites maken zelfs bijna automatisch een album aan op basis van de door u geselecteerde foto’s.
  • Laat ze als screensaver defileren op uw pc of ‘smart tv’.
  • Gebruik een digitaal kader dat de foto’s van uw keuze continu afspeelt.

Laat uw herinneringen niet verloren gaan

U hebt het misschien zelf al tot uw spijt ondervonden: uw pc en smartphone zijn niet de perfecte tools om uw gegevens op te slaan. Naast een vol geheugen, loopt uw apparaat ook het risico op een ongeval, een panne of - erger nog - diefstal. In elk geval verliest u uw kostbare herinneringen. Om zo’n ramp te vermijden, investeert u beter in een externe harde schijf. Daarop kunt u al uw foto’s bewaren. Hebt u schrik dat uw externe schijf ook de geest geeft? Opteer dan voor een online opslagdienst (iCloud, Google Drive, Dropbox, enz.). Zo gaan uw foto’s nooit meer verloren!

Deel uw foto’s online

Denk eraan dat alles wat u op het internet zet, er voor altijd op staat. Zelfs als u het wist! Voor u een foto deelt, controleert u dus beter of:

  • de personen die erop staan, akkoord gaan dat u de foto deelt;
  • de foto het charter van de site waarop u ze zet, respecteert. Sites zoals Facebook en Instagram zijn erom gekend dat ze bepaalde foto’s niet aanvaarden.

Tot slot, rek gerust enkele uren uit om al uw foto’s te sorteren. U wint er niet alleen opslagruimte mee. U zult ook makkelijker de foto’s terugvinden die u interesseren, als u een album wilt maken of als u ze wilt afdrukken.

Nieuwsbrief

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang tal van tips en informatie over sparen, lenen en beleggen.