HomeMijn geld beherenWat te doen met de kinderen tijdens de krokusvakantie?

Wat te doen met de kinderen tijdens de krokusvakantie?

De krokusvakantie staat weer voor de deur en dan wilt u graag wat tijd doorbrengen met uw kinderen op een originele manier. Hebt u even geen inspiratie? We geven u graag enkele tips!

Misschien hebt u plannen om te gaan skiën of snowboarden in het buitenland. Of misschien blijft u gewoon lekker thuis. Ook voor de thuisblijvers valt er in februari heel wat te beleven, zowel binnen als buiten! Bovendien zijn die activiteiten ook veel interessanter voor uw portemonnee.

1. Carnaval

Carnaval vieren is natuurlijk de activiteit bij uitstek tijdens de krokusvakantie. Overal in het land duiken de carnavalstoeten nu op. En het is altijd een feest voor jong en oud. Houdt u van verkleden en zet u graag uw feestneus op? Bezoek dit jaar dan samen met uw kinderen een traditionele carnavalsstad zoals Aalst, Binche of Maastricht en kijk naar de parade!

2. Schaatsen

Verkiezen uw kinderen een sportievere activiteit? Dan is het de tijd van het jaar om naar de schaatsbaan te trekken! Dat blijft een leuke groepsactiviteit voor jong en oud. Er is bijvoorbeeld ook disco-schaatsen voor de tieners. Vergeet wel uw handschoenen niet!

3. Vakantieparken

Wilt u er toch even tussenuit en ontspannen met het hele gezin? Boek dan een huisje in een vakantiepark zoals Center Parcs of Sunparks. Die parken zijn heel kindvriendelijk en geschikt voor alle leeftijden. U vindt er ook een indoor tropisch zwembadencomplex en overdekte speeltuinen. Gegarandeerd speelplezier voor uw kinderen!

4. Indoor skipiste

Misschien wilt u deze vakantie toch de sfeer van de wintersport opsnuiven? Beleef dan een ski-avontuur in eigen land in een indoor ski- en snowboardcentrum, zoals Snow Valley in Peer of Ice Mountain in Komen. De pistes bieden mogelijkheden voor kinderen en beginners, maar ook de ervaren skiër kan zich er uitleven! Het gevoel van een skivakantie is dus nooit ver weg, après-ski inbegrepen!

5. Gratis musea op zondag

Bent u meer cultureel ingesteld en zijn uw kinderen al wat ouder? Dan genieten jullie misschien samen van een bezoek aan een leuk museum. Er zijn heel wat musea in Brussel en Wallonië die op zondag gratis de deuren openen. Aanraders voor families zijn het Speelgoedmuseum in Brussel, het Koninklijk Legermuseum, het Hergé Museum in Louvain-la-Neuve en het Internationaal Carnaval- en Maskermuseum in Binche.