HomeSlim sparenWat te doen in de zomer?

Wat te doen in de zomer?

Het is zomer en dan vertoeven we graag buiten. Is uw inspiratie voor leuke activiteiten met uw vrienden even op? We geven graag enkele tips.

Tijdens de zomermaanden valt er overal wat leuks te beleven. Steden lanceren een speciale zomeragenda bomvol activiteiten voor het hele gezin, aan zee bruist het toerisme en overal zien we gezellige terrasjes opduiken. Ons humeur kan niet meer stuk. Maar wat als u dan toch eens een dagje geen inspiratie heeft en de verveling toeslaat? Wel, dan hebben wij deze 5 tips verzameld.

1.Zomeroptredens in uw stad

In de meeste steden kunt u wekelijks terecht voor een muzikale avond of thema-avonden. Zo zijn er bijvoorbeeld de Beleuvenissen in Leuven waar heel wat bekende zangers en groepen komen optreden. Of denk maar aan Brussels Summer festival in augustus en Les Francofolies de Spa in juli. Op zoek naar een muziekfestival dichter in uw buurt? Kijk even op de websites van Uit in Vlaanderen, Belgique Tourisme of Culture.be.

2.Gezelschapspelletjes

Geen zin om het huis uit te gaan? Blijf lekker thuis en nodig enkele vrienden uit voor een avondje gezelschapspelen. Serveer er nog enkele aperitiefhapjes bij en de avond kan niet meer stuk. En wat krijgt de winnaar?

3.Picknicken in het park

Bereid ’s morgens een lekkere picknickmand voor en ga met z’n allen vertoeven in het park. Zo kunnen jullie gezellig relaxen en  bijpraten.

4.Wandel- en fietsroutes verkennen

België telt heel wat mooie wandel- en fietsroutes. Zo is er de Leiestreek tussen Gent en Deinze, de Kastelenroute in het Scheldeland, de Eddy Merckxroute in de Vlaamse Ardennen, de Nevellandroute in het Meetjesland, de omgeving van de Ourthe en Laval en La Transardennais in La Roche-en-Ardenne. Stuk voor stuk pareltjes om met de fiets te verkennen! Op fietsroute.org of op de afdeling promenades et randonnées van Belgique Tourisme vindt u nog andere leuke tips. 

5.Daguitstap

Plan een daguitstap met het hele gezin, een ganse bende vrienden of enkel met uw partner. U kunt ervoor kiezen om aan de Belgische Kust wat te gaan uitwaaien, een pretpark te bezoeken of een fijne stad te ontdekken, zoals bijvoorbeeld het Duitstalige Eupen. Trek er eens op uit!