HomeMijn geld beherenWat is het verschil tussen Bancontact en Maestro?

Wat is het verschil tussen Bancontact en Maestro?

Ik begrijp het verschil niet tussen Bancontact en Maestro. Is dat hetzelfde? Zo niet, wat is het verschil? (André, 42 jaar)

Verwarrend is het wel. Maar nee, Bancontact is niet hetzelfde als Maestro. Hoewel beide functies meestal wel samen worden aangeboden. Nog verwarrender? We geven u een woordje uitleg.

 

Bancontact

Bancontact is een betaalfunctie die voornamelijk Belgische banken aanbieden. Vraagt u dus in België een bankkaart aan, dan krijgt u meestal een kaart met Bancontact. Daarmee kunt u in meer dan 120.000 verkooppunten in België makkelijk en veilig betalen. U kunt er ook geld mee afhalen. Doorgaans is die bankkaart ook voorzien van een Maestro-functie. Maar wat is dat juist?

Maestro

Die dienst laat toe om zowel binnen als buiten Europa met hetzelfde gebruiksgemak als in België te betalen. Miljoenen verkooppunten of geldautomaten aanvaarden Maestro. Ze zijn duidelijk herkenbaar aan het Maestro-logo.

Betalen buiten Europa

Vertrekt u op reis buiten Europa? Laat dan van tevoren uw bankkaart met Maestro activeren. Dat kan heel eenvoudig via uw Record-bankier. Uit voorzorg wordt die dienst soms uitgeschakeld om fraude te voorkomen. Meer info? Lees ook:

Stel uw vraagBekijk alle vragen