HomeMijn geld beherenWat is de limiet van een SEPA-overschrijving?

Wat is de limiet van een SEPA-overschrijving?

Bestaat er een maximumbedrag voor een SEPA-overschrijving van mijn Belgische rekening naar een andere Belgische rekening? (Eric, 68 jaar)

Het antwoord hangt af van uw bank. Net zoals voor de ‘oude’ Belgische overschrijvingen bestaat er voor de SEPA-overschrijvingen geen andere limiet dan het beschikbare saldo op uw bankrekening.

Nochtans heeft elke bank haar eigen regels voor de limietbedragen voor SEPA-overschrijvingen. Zo ook voor andere verrichtingen: geldafhalingen aan een geldautomaat of aan het loket, betalingen per kaart, pc of mobile banking… Meestal gebeurt dat uit veiligheidsoverwegingen. De limieten verschillen van bank tot bank (hoger/lager, dagelijks/periodiek ).

U bestudeert dus beter eens het reglement der verrichtingen van uw bank en de voorwaarden die verbonden zijn aan uw rekening. Die vindt u doorgaans op de site of in uw bankkantoor.

Moet u toch een hoger bedrag overschrijven? Neem dan contact op met uw bank. Meestal bestaat er wel een procedure om de bestaande limieten tijdelijk te verhogen.

Stel uw vraagBekijk alle vragen