HomeMijn geld beherenWat brengt de toekomst voor Record Bank?

Wat brengt de toekomst voor Record Bank?

Sinds ING België begin oktober aankondigde dat het de intentie heeft om de bankactiviteiten van Record Bank1, 2 te integreren, hebben we heel wat vragen ontvangen. Hieronder beantwoorden we, in de mate van het mogelijke, de meest voorkomende en prangende kwesties.

Waarover gaat het precies?

ING België heeft de intentie om alle bankactiviteiten, waaronder het netwerk van agentschappen, van Record Bank te integreren. Als die intentie realiteit wordt, zal het merk Record Bank verdwijnen en wordt u klant van ING. Het is helaas nog te vroeg om hier een concreet tijdstip op te kunnen plakken.

We begrijpen dat die aankondiging bij u heel wat vragen oproept. Hoe alles praktisch zou verlopen, kunnen we u vandaag nog niet vertellen. Ten vroegste in de loop van 2018 zouden de kantoornetten van beide banken samengevoegd worden. Tot dan blijft ook het huidige productaanbod van Record Bank behouden. Uiteraard brengen we u daarvan gaandeweg en ruim van tevoren op de hoogte.

Betekent dat dat ING Record Bank overkoopt?

Nee, want Record Bank maakt al jaren deel uit van de internationale ING Group. Het gaat dus eerder om een intentie tot samensmelting van twee merken uit dezelfde overkoepelende groep.

Wat gebeurt er morgen en overmorgen?

Op dit moment verandert er helemaal niets. Uw Record-bankier blijft beschikbaar voor hulp en advies. U kunt nog altijd gebruik maken van Record@Home en Record Bank Mobile zoals u dat vandaag doet. En ook betalen met uw bank- of kredietkaart van Record Bank doet u net als voorheen.

Pas wanneer de kantoornetten van beide banken in de loop van 2018 samengevoegd worden, verandert ook het productaanbod. Concreet betekent dat u dan voor online en mobiel bankieren overschakelt naar de apps van ING België. Ook uw bank- en kredietkaart zullen dan een ING-tintje krijgen. Uiteraard brengen we u daarvan gaandeweg en ruim van tevoren op de hoogte.

Zit Record Bank in moeilijkheden?

Nee, wel integendeel! Net als ING België is Record Bank vandaag een solide en gezonde bank. De balansen van de bank zijn trouwens publiek toegankelijk op de Balanscentrale van de Nationale Bank van België. De geplande integratie verandert ook niets aan de huidige situatie.

Ik heb spaartegoeden bij Record Bank en bij ING. Zijn die nog afzonderlijk beschermd door het depositogarantiestelsel?

Absoluut. Record Bank en ING België zijn vandaag twee verschillende banken. De deposito's worden dus niet samengevoegd in het kader van het depositogarantiestelsel. Pas op het moment dat de bankactiviteiten van Record Bank geïntegreerd zouden worden (en er in dat geval dus nog maar één bank zou zijn), zou dat veranderen. U wordt hier echter tijdig en duidelijk over geïnformeerd.

Concreet betekent dat dat u op dit moment beschermd bent tot 100.000 euro bij Record Bank en tot 100.000 euro bij ING België. Zodra beide banken zouden samensmelten, en dus één bank vormen, geldt de bescherming slechts eenmalig tot 100.000 euro.

Wilt u meer weten over de werking van het garantiefonds? Sla er ons blogartikel op na of surf naar de website van het garantiefonds.

Wilt u advies over de belegging van uw spaargeld? Neem dan zeker contact op met uw Record-bankier. Hij zal u met plezier helpen om de oplossingen te vinden die passen bij uw beleggersprofiel.

Hebt u nog vragen?

We zijn bewust dat de intentieverklaring van ING nog heel wat vragen oproept. Aarzel niet om ons te contacteren via onze contactpagina, het contactformulier op onze blog of via onze Facebookpagina (graag via privébericht). Uw Record-bankier blijft uiteraard ook klaarstaan om uw vragen te beantwoorden.

 

1 Alle beschreven projecten zijn voorgestelde intenties van de bank. Er worden geen formele beslissingen genomen zolang de informatie en het overleg met de Ondernemingsraad niet naar behoren zijn uitgevoerd.
2 Afhankelijk van goedkeuring door de toezichthouder.