HomeSlim sparenWaarom een picknick lekker is voor uw budget!

Waarom een picknick lekker is voor uw budget!

Hoe bootst u met mooi weer maar géén reis in het verschiet toch het vakantiegevoel na? Of gaat u toch op reis en wilt u onderweg niet te veel budget besteden aan maaltijden in wegrestaurants? Een picknick is de oplossing!

Picknickrecepten? Aan tafel!

Een uitje met de picknickmand is een goede zaak voor uw budget: het is de gelegenheid bij uitstek om restjes culinair te verwerken.

Van koude pasta, bijvoorbeeld, maakt u in een handomdraai een lekkere pastasalade. Meng een handvol maïs, erwten, kort gestoomde en in schijfjes gesneden wortelen met koude pasta. Snij wat kerstomaatjes in tweeën en roer alles goed door elkaar. Voeg een saus naar keuze toe - op basis van basilicum en olijfolie bijvoorbeeld - of gewoon wat cocktailsaus. Deze salade is zo eenvoudig dat elke smaakmaker in uw koelkast compatibel is.

Ook de bekende Caesarsalade kunt u met restjes bereiden. Benodigdheden? Koude kip, Parmezaanse kaas, getoast brood en Romeinse sla. Voor de dressing gebruikt u eitjes, yoghurt, citroen, mosterd en olie. Kortom, ingrediënten die u meestal in uw koelkast terugvindt. Geen Romeinse sla in huis? IJsbergsla is een perfect alternatief.

Zoet achteraf

Het lekkerste dessert onderweg, met stip? Vruchten die u onderweg geplukt hebt. Tijdens het zomerseizoen zijn bessen en bramen op hun best. Pluk naar hartenlust, meng eventueel met een beetje (drink)yoghurt en laat het smaken.

Verder sluiten alle droge koekjes (zonder chocolade, die kan smelten) of uiteraard zelf gebakken cake uw maaltijd on the road perfect af.

Lekker verfrist

Een goede hydratatie is belangrijk, zeker onderweg! Met zelfgemaakte ijsthee bijvoorbeeld. Dompel twee theezakjes onder in ongeveer een liter water. Gebruik bij voorkeur kruiden- of vruchtenthee zonder theïne. Na vijf minuten verwijdert u de theezakjes en laat u de drank afkoelen.

Neem voor onderweg een sinaasappel of citroen in schijfjes mee en serveer die erbij.

Hoe neemt u al dat lekkers mee?

Lege potten confituur, botervlootjes en lege flessen dienen als verpakking voor uw zelfbereide picknick. Jampotten kunt u vullen met laagjes tomaat, mozzarella en basilicum, afgewerkt met een streepje olijfolie en een draai van de peper- en de zoutmolen. Of u doet er de Caesarsalade in. Zo hebt u porties per persoon.

Botervlootjes zijn ideaal om uw zelfbereide koekjes of de geplukte vruchten in te bewaren. De zelfgemaakte ijsthee giet u over in een lege fles. Na afloop gooit u de gebruikte en lege verpakkingen in de vuilnisbak en reist u verder met lichtere bagage. Win-win!