HomeMijn geld beherenVisa, Mastercard of American Express?

Visa, Mastercard of American Express?

Ik ben op zoek naar een goede kredietkaart. Ik heb gehoord dat er drie verschillende soorten bestaan. Visa, MasterCard en American Express. Welke is de beste? (Nathalie, 29 jaar)

De beste kredietkaart is er niet. Wel diegene die het beste aansluit bij uw behoeften. Alle drie hebben ze hetzelfde doel: u een universeel betaalmiddel bieden om uw aankopen met betalingsuitstel te doen. Betaalt u uw aankopen met een kredietkaart, dan gaat dat bedrag pas later van uw rekening. Handig dus als er even niet genoeg geld op uw rekening staat. Visa, MasterCard en American Express zorgen ervoor dat u zorgeloos kunt betalen en de handelaar zijn geld krijgt. Zonder dat u er iets van merkt. We zetten hieronder de drie verschillende merken op een rijtje.

Visa en MasterCard

Visa en MasterCard zijn twee verschillende netwerken. Hun kredietkaarten zijn volledig vergelijkbaar qua service, gemak en betrouwbaarheid.

Ze worden wereldwijd geaccepteerd. Soms aanvaardt de ene winkel alleen Visa, terwijl de andere alleen Mastercard accepteert. Maar dat verschil blijft vrij beperkt.

Of u voor Mastercard of Visa kiest, hangt meestal af van het aanbod van uw bank. Ook de prijs verschilt van bank tot bank. Soms betaalt u ervoor, soms niet. Record Bank biedt bijvoorbeeld gratis Visa-kaarten aan.

Tips

  • Wilt u van kortingen genieten? De meeste Visa of MasterCard-kaarten doen mee met een loyaliteitsprogramma. Scµhrijf u in op www.spaarenpluk.be. Nadat u 5 keer minstens 25 euro met uw Visa of Mastercard betaald hebt, krijgt u een korting van 5 euro.
  • Op www.mijnkaart.be vindt u heel wat nuttige info.

American Express

American Express is een kredietkaart met een exclusief karakter. Jaarlijks betaalt u er wel een prijsje voor. En de aanvaardingscriteria zijn iets strikter: meestal moet u jaarlijks meer dan 35.000 euro verdienen. U kunt er onbeperkt mee betalen en punten mee sparen voor leuke geschenken. De reikwijdte van American Express is wel iets minder groot dan Visa of Mastercard.