HomeMijn geld beherenVisa-kaart deblokkeren in het buitenland?

Visa-kaart deblokkeren in het buitenland?

Moet ik mijn Visa-kaart laten deblokkeren om te betalen in het buitenland? (Bertha, 57 jaar)

Het antwoord is nee. Dat hoeft niet. Met uw Visa-kaart kunt u bijna overal ter wereld probleemloos betalen en geld afhalen. Behalve als u naar Amerika gaat. Sommige banken blokkeren daar uw kaart, omdat u er nog kunt betalen met alleen een handtekening (zonder pincode). En dat is niet zo veilig. Lees hier meer over het gebruik van kredietkaarten in de Verenigde Staten.

Betalen met Visa in het buitenland

Betalen en geld afhalen met Visa is eenvoudig en snel. Alle geldautomaten met een Visa-logo aanvaarden uw kaart. En dat zijn er wel miljoenen.

Denk er wel aan dat geld afhalen met uw Visa zowel in het buitenland als in België een prijsje heeft.

Belangrijk: kijk het volgende zeker na voor uw vertrek:

  • Is uw Visa-kaart nog geldig? Elke Visa- kaart heeft een vervaldatum. U vindt die op de voorkant. Voorbeeld: staat er 06/16, dan vervalt uw kaart op 30 juni 2016.
  • Kent u uw pincode? Om veiligheidsredenen moet u bij veel handelaars uw betaling bevestigen met een pincode. Vroeger was een handtekening voldoende. Let op: bewaar uw pincode nooit in uw gsm of op een briefje in uw portefeuille!

Tip: verhoog uw limiet

Naar het buitenland vertrekken vraagt heel wat voorbereiding. Hebt u ook al aan uw geldreserve op reis gedacht? Vraag uw bankier om tijdelijk de limiet van uw Visa te verhogen. Zo hebt u genoeg geld op zak voor al uw souvenirs, maar vooral ook voor eventuele tegenspoed.

Meer weten over betalen in het buitenland?

Lees ook:

Stel uw vraagBekijk alle vragen