HomeMijn geld beherenVisa- en betaalkaarten op vakantie: neem uw voorzorgen.

Visa- en betaalkaarten op vakantie: neem uw voorzorgen.

Net zoals veel vakantiegangers neemt u waarschijnlijk een debet- en kredietkaart mee. Maar hebt u de vervaldatum ervan gecontroleerd?

Voor u op vakantie vertrekt, kijkt u meestal na of uw identiteitskaart of paspoort nog geldig is. Maar doet u het ook voor uw debet- en kredietkaart? Enkele punten waar u op moet letten.

Vervroegde hernieuwing

Vervalt uw debet- of kredietkaart tijdens uw vakantie? Vraag dan aan uw bank om ze vroeger te vernieuwen. Zo moet u zich geen zorgen maken. Want uw bank stuurt slechts in heel uitzonderlijke gevallen een nieuwe kaart naar uw vakantieadres.

Betaallimiet

Als u een auto huurt of een hotel reserveert, moet u soms een borg geven via uw kredietkaart. Uw kredietkaart moet niet alleen geldig zijn tijdens de volledige periode van de borg. Ook uw limiet moet hoog genoeg zijn. Het bedrag van de borg gaat niet van uw rekening, maar wordt wel geblokkeerd. Heeft uw kredietkaart bv. een limiet van 1.250 euro en moet u een borg van 250 euro geven, dan hebt u nog een gebruikslimiet van 1.000 euro. U kunt het maar beter weten.

Debiteringen tijdens uw verblijf

Vraag ook eens aan uw bank op welk moment uw uitgaven van uw rekening gaan. Als dat tijdens uw vakantie gebeurt, moet u ervoor zorgen dat er genoeg geld op uw rekening staat of dat u onder nul kunt gaan. Anders loopt u het risico dat u die rekening niet meer kunt gebruiken zolang u er geen geld opgezet wordt. Een beetje vervelend om uw vakantie zo te eindigen…

Kijk – voor u vertrekt – ook eens na welke betaalmiddelen aanvaard worden op uw bestemming. Lees onze tips voor betalen in het buitenland nog eens na.

Fijne vakantie!