HomeSlim sparenVind originele kerstcadeaus voor een prikje

Vind originele kerstcadeaus voor een prikje

Een klein budget dit jaar? Geen paniek. Kerstcadeaus hoeven helemaal niet veel te kosten om goed te zijn. Vind een origineel cadeautje tegen een lage prijs dankzij deze tips.

Bespaar al bij het begin

Cadeaus kopen voor uw broer, uw zus, uw ouders, uw schoonfamilie… Dat zijn er nogal wat. En o Jee! Een flinke hap uit uw budget. Organiseer daarom een ‘trekronde’. Het principe is eenvoudig: schrijf alle namen op een blad, knip ze uit en steek ze in een pot. Laat iedereen één naam trekken. U koopt alleen een cadeau voor de persoon die u uit de pot hebt gevist. En hou het geheim. Lekker spannend!

Gefopt!

Een leuk idee: spreek af om fopcadeaus te geven. De bedoeling is om de andere aan het lachen te brengen of te foppen. Met een budget van 5 euro vindt u makkelijk een gadget dat geknipt is voor die persoon. Knutsel iets in elkaar, koop iets kleins of ga op zoek op internet (bv. www.igadgets.be of www.megagadgets.be). Grappig en goedkoop.

Goedkope cadeaus

Een leuk cadeau dat niet veel kost. Daar bent u naar op zoek, toch? Ontdek hoe u het vindt:

  • Tweedehands

Een cadeau hoeft niet per se nieuw te zijn. Ga voor tweedehands: unieke vintage, een pak minder geld en u koopt spullen met een verhaal. Kapaza, ebay, 2dehands.be zijn goede sites. Neem zeker een kijkje!

  • Kortingen websites

Surf eens rond op internet. Typ het cadeau dat u wilt geven in op een zoekmachine zoals Google. U zult versteld staan hoeveel websites promoties doen rond deze periode. Of zoek op ‘goedkope kerstcadeaus’ en u vindt tal van sites die gadgets verkopen van pakweg 10 tot 15 euro.

  • Groepskortingen

Een restaurant met een fikse korting, een origineel cadeau voor de helft van de prijs… Groupon is een website die kortingen kan geven dankzij groepsaankopen. Vente exclusive, decovry.com zijn nog zo’n voorbeelden. De moeite waard.

Maak zelf eens iets!

Zelf een cadeau knutselen, dat is pas goedkoop. Origineler kunt u niet zijn. Vind hier een paar ideetjes:

  • Goed voor…’ waardebon

Maak zelf een persoonlijke waardebon. Een ontbijt op bed voor uw partner, een dinertje voor uw vrienden, een wasbeurt voor de auto van uw papa,… Niemand die dat niet leuk vindt. U tovert onmiddellijk een lach tevoorschijn.

  • Receptenboek

Uw lekkerste recepten vinden uw vrienden of familie waarschijnlijk ook heerlijk. Verzamel ze en maak er een bundel van. Versier de pagina’s eventueel met foto’s van uw gerechten of maak er een tekening bij.

  • Lekkernij

Niets leuker dan zelfgemaakte zoetigheden aan de gastvrouw te geven bij een dinertje. Maak bijvoorbeeld zelf marsepeinen chocoladebollen, speculaaskoekjes of een taart. Wedden dat u complimenten krijgt?

  • Eigen krant

Hebt u vele en grappige dingen meegemaakt met die persoon? Maak dan zelf een krant waarin u die momenten kwijt kunt. Zet ze online op www.zelfkrantmaken.be of laat ze echt drukken via www.maakjeeigenkrant.nl. Dat laatste kost 22 euro zonder verzendkosten.

  • Fotoalbum

Samen op vakantie geweest? Of uitstapjes gedaan? Uw foto’s vereeuwigen in een zelfgemaakt fotoalbum is altijd een succes. Maakt u het liever niet volledig zelf? Zoek dan op internet naar websites die dat aanbieden. In de kerstperiode vindt u zeker promoties.

  • Gedicht

Een tekst of gedicht toevoegen aan uw geschenk maakt alles een stuk persoonlijker.

  • Breien

Breien is tegenwoordig hip en trendy. Brei zelf ook eens een sjaal of haak een muts. Geen idee hoe u eraan moet beginnen? Surf even op internet en ga meteen van start.

Succes en zalig kerstfeest!