HomeMijn geld beherenVijf goede redenen om uw aangifte van 2017 via Tax-on-Web te doen

Vijf goede redenen om uw aangifte van 2017 via Tax-on-Web te doen

De indieningsdatum voor uw belastingaangifte komt weer dichterbij. Vorig jaar hebben meer dan 2,5 miljoen Belgen dat via Tax-on-Web gedaan. U ook? Hieronder vijf goede redenen om het online te doen.

1°) Meer en meer vooraf ingevulde vakken

Dankzij nieuwe updates slaagt de belastingadministratie erin om elk jaar meer informatie vooraf in te vullen in uw belastingaangifte. U moet alleen nog nakijken of alles volledig en correct is. Dat betekent veel tijdswinst voor u. En bovendien bent u er zeker van dat het juiste bedrag in het juiste vak staat.

2°) Niet meer nodig om te schrijven

Uw aangifte duidelijk en leesbaar invullen is niet altijd evident. Via pc moet u zich daar geen zorgen meer over maken.

3°) Een eerste raming van uw belastingen

Eén van de grote voordelen van Tax-on-Web is dat u onmiddellijk een raming van uw belastingen krijgt. De fiscus moet uw aangifte natuurlijk nog controleren. Maar u weet in elk geval direct of u nog geld aan de staat moet of niet. En dan kunt u eventueel al de nodige voorzorgen nemen.

4°) De mogelijkheid om simulaties te doen

Weet u niet zeker hoe u bepaalde kosten best kunt inbrengen? Maak dan volop gebruik van de mogelijkheid om simulaties te maken. Bekijk welke impact een bepaalde keuze heeft en ga voor de optie die u het beste uitkomt.

5°) Meer tijd om ze in te vullen

In het verleden kreeg u meer tijd als u uw belastingaangifte op papier invulde. Maar sinds Tax-on-Web zijn efficiëntie bewezen heeft, wil de fiscus het gebruik ervan zo veel mogelijk aanmoedigen. Nu krijgt u dus meer tijd als u gebruik maakt van Tax-on-Web!