Home[node:category:name]Vijf bespaartips om uw huishoudkosten te drukken

Vijf bespaartips om uw huishoudkosten te drukken

Gewone huishoudkosten vormen een van de belangrijkste kostenposten in uw budget. Is het mogelijk om die wat te drukken zonder dat u daarvoor al uw kleine pleziertjes moet opgeven? Enkele tips.

1) Doe uw boodschappen anders

Volg deze tips om te besparen op uw boodschappen. U merkt snel dat u met weinig moeite bespaart zonder uw levensstijl te veranderen.

2) Koop in grotere hoeveelheden

Heel wat supermarkten geven kortingen – soms zelfs heel hoge – als u grotere hoeveelheden of verpakkingen koopt. Profiteer van dat buitenkansje. En vergeet niet dat voor bederfelijke producten uw diepvriezer dikwijls uw beste vriend is!

3) Maak gebruik van prijsvergelijkers

Er bestaan tegenwoordig prijsvergelijkers voor alle soorten goederen. Van basisproducten tot vakanties, verzekeringen, gas en elektriciteit. Aarzel niet om er uw voordeel mee te doen! Overweeg ook mee te doen met groepsaankopen. Dergelijke initiatieven duiken almaar meer op. Ze bieden individuele consumenten de kans om te profiteren van aanzienlijke kortingen vanwege het grote aantal kopers.

4) Vergeet de stockverkopen niet

Er bestaan tegenwoordig (online) winkels gespecialiseerd in het doorverkopen van stocks en artikelen uit faillissementen. Profiteer ervan om uw budget wat te verzachten zonder van levensstijl te veranderen.

5) Ga voor ecologisch

In veel gevallen is de juiste keuze voor het milieu ook de juiste keuze voor uw portemonnee. Als u uw groenafval composteert, moet u minder vuilniszakken kopen. Die zijn in sommige gemeenten erg duur . En waarom zou u die compost niet gebruiken om uw eigen groenten te kweken? U hoeft geen groene vingers of eindeloos geduld te hebben. Sommige groenteresten stopt u gewoon zo in de grond. Dat geldt bijvoorbeeld voor de bollen van lente-uitjes of de wortelstronken van selder of salade.