Home[node:category:name]Vier valentijn met een eigen valentijnsdiner

Vier valentijn met een eigen valentijnsdiner

Een valentijnsdinertje? Nee, u hoeft niet op restaurant te gaan. Verras uw partner met een superromantisch etentje.

Aaah, valentijn, het feest van de liefde. Een commercieel feest of net lekker gezellig? Meestal vragen restaurants een pak geld voor een valentijnsmenu. En het is zo cliché! Weg ermee, doe dit jaar iets speciaals. Iets superromantisch. Iets dat niet veel kost. Zoals uw eigen valentijnsdiner! En guess what? Uw partner zal u alleen maar liever zien. Maak ook met een kleiner budget van uw valentijnsdag een topper om nooit te vergeten.

De voorbereiding

 • Zoek van tevoren uit wat u gaat koken. Om de avond zelf zo veel mogelijk tijd met uw partner door te brengen, kiest u beter een recept dat u de avond ervoor kunt klaarmaken. Kies voor seizoensgroenten zoals selder, prei, bloemkool, broccoli, spruitjes, pompoen of witloof.
 • Stel uw eigen valentijnsmenu samen en print het aan de binnenkant van een dubbelgevouwen blad. Hebt u een mooie foto van jullie beiden? Versier er dan de cover van uw menu mee. Leuk en schattig.
 • Laat uw tafel uit een sprookje komen: leg een mooi tafellaken, zorg voor wijnglazen en aangepast servies, strooi verse bloemblaadjes over uw tafel en plooi uw servetten op een originele manier. Ontdek hier hoe u dat doet.
 • Steek theelichtjes aan om uw living en tafel gezellig en gemoedelijk te maken.
 • Zet zachte muziek op of kies voor een jazzy achtergrondmuziek.
 • Dim het licht voor een romantische sfeer. Hebt u geen dimmer? Doe het licht dan uit en gebruik alleen uw theelichtjes of tafellampjes.
 • Koel een fles bubbels. Koop cava in plaats van champagne. Het is goedkoper en is even feestelijk.

De ontvangst

Oef, eindelijk! De deurbel gaat, het moment is aangebroken. De spanning is nu wel tesnijden. Blinddoek uw partner en begeleid hem of haar naar uw romantisch stekje. Doe de blinddoek pas af bij uw versierde tafel. Dat zorgt absoluut voor een ‘wauw-effect’!

Het valentijnscadeau

Een cadeau kopen? Met een klein budget kunt u even goed zelf iets maken. Enkele ideeën:

 • Een gedicht: persoonlijke woorden raken het meest. Bent u niet zo’n dichttalent? Zoek dan een liefdesgedicht op van uw favoriete dichter of schrijf uw gevoelens neer. Want dichten of niet, het maakt niet uit. Het belangrijkste is dat u aan uw partner gedacht hebt.
 • Een foto: geef een mooie foto van uzelf of van jullie beiden om in zijn of haar portefeuille te steken.
 • Een sleutel: laat een duplicaat van uw sleutel maken en geef die als verrassing. Zo is uw partner altijd welkom en toont u dat u het meent.
 • Een kaartje: in plaats van een kaartje te kopen, kunt u het zelf tekenen. Uw partner zal ontroerd en gecharmeerd zijn. Is tekenen niet uw ding? Ga dan op zoek naar een mooie afbeelding op internet, druk ze af en schrijf er iets liefs op. Een kaartje om eeuwig bij te houden.

En tot slot…

Of u nu graag valentijn viert of niet, het is altijd een leuk moment om uw partner aangenaam te verrassen. U hoeft er echt niet veel geld aan uit te geven. Ten slotte is 14 februari niet het feest van geld en cadeaus, maar wel van liefde en gezellig samenzijn…