HomeSlim sparenVerrassing: een Valentijnsdag in harmonie met uw portemonnee!

Verrassing: een Valentijnsdag in harmonie met uw portemonnee!

Op zoek naar een idee voor een valentijnscadeau? Vroeger schreef je een lief woordje of een gedichtje. Die hebben nu plaats geruimd voor een opbod aan geschenken. Maar wat wil uw valentijn, buiten uw aandacht op die dag van de liefde? Enkele slimme bespaartips die u toch 100% genot bieden.

Eén keer per jaar aan uw valentijn denken in ruil voor zijn/haar liefde voor de rest van het jaar, dat verdient toch een mooi geschenk? Sommigen zien dat zeker als een goede investering. Maar misschien hoort u tot die 81% Belgen die volgens het OIVO (Onderzoeks- en Informatiecentrum van de Verbruikersorganisaties) Valentijn gewoonweg niet meer vieren?

De duurste valentijnsgeschenken worden niet altijd het meest gewaardeerd

Uw liefde meet zich niet aan de grootte van uw uitgaven. Als u denkt aan een valentijnsetentje in een restaurant, is 14 februari een datum die u beter vermijdt. Veel te veel volk en veel te duur, maar Valentijn heeft zo zijn verplichtingen! Zelfs de prijzen van de geschenken ondergaan de inflatie van de liefde…

Terug naar het authentieke geschenk

U kunt de trend volgen die zich meer en meer uit rond de (al dan niet katholieke) feesten. Een pleidooi voor een terugkeer naar het authentieke. Waarom u verplaatsen, als u zelf een valentijnsrecept met veel liefde kunt klaarmaken om er thuis samen gezellig van te genieten?

Zeg het met bloemen of … met uw hart?

Traditionele rode rozen om uw liefde te verklaren? Is dat wel ecologisch verantwoord in deze tijd van het jaar? Neem eerder uw pen en strooi Post-itjes in de vorm van een hartje met ‘ik hou van jou’ rond in heel het huis. Of stuur een mooie e-card naar uw geliefde. Of nog: vier het feest van de liefde in een zalig bad. Met als verrassingen: bubbels, kaarsjes, wierook, essentiële oliën en een handleiding voor massages. Een onbezorgd en zalig moment dat uw relatie nieuw leven inblaast. Tijd is veel waardevoller dan geld en tijd doorbrengen met uw geliefde is het mooiste geschenk dat u kunt geven.

Voor hem of haar, geen Valentijn zonder geschenk?

Neem eens kijkje op de sites voor groepsaankopen of -kortingen zoals Groupolitan, Groupon, Promocity of Gossipzone, op zoek naar een goede deal. Profiteer van de soldeperiode om het koopje te vinden dat hem/haar plezier zal doen. Of nodig je valentijn uit op de Restodays: de volgende editie is voorzien in maart. Een driegangenmenu aan 10 of 15 euro in een gastronomisch restaurant, da’s pas een valentijnscadeau zonder dat u al te diep in uw portemonnee moet tasten!