HomeMijn geld beherenVereenvoudig uw betalingsverkeer met deze handige tips

Vereenvoudig uw betalingsverkeer met deze handige tips

Een gasrekening hier, een telefoonfactuur daar: soms lijkt de stroom aan rekeningen haast oneindig. Dat hoeft daarom niet meteen te betekenen dat u oneindig lang bezig moet zijn met het betalen ervan. Met een paar kleine ingrepen maakt u een groot verschil in uw tijdsbesteding.

De dagen dat u met papieren overschrijvingen richting bankkantoor trok, zijn wellicht lang vervlogen. Dat hebt u te danken aan de komst van pc-banking, waardoor u alles lekker van thuis uit kunt regelen. En met mobiele apps kunt u nu zelfs eender waar bankieren. Qua tijd besparen kan dat op zich al tellen. Mocht u nog geen van beide gebruiken, dan krijgt u meteen al een knoert van een tip voorgeschoteld. Maar ook als u al digitaal bankiert, kunt u nog wat extra tijd besparen. Met als bonus het vermijden van mogelijke fouten en een steentje bijdragen aan het milieu. En wel door de volgende tips toe te passen.

1. Kies voor doorlopende opdrachten voor weerkerende vaste betalingen

U betaalt elke maand huishuur, lidgeld of spaart steevast hetzelfde bedrag? Vermijd dan dat u een betaling mist en kies voor een doorlopende opdracht. U geeft zelf aan om welk bedrag het gaat en op welke frequentie (wekelijks, maandelijks, jaarlijks,…) het betaald moet worden. Zodra u dat hebt ingegeven, verloopt alles automatisch…tot u ze zelf weer stopzet.

2. Denk aan domiciliëringen voor weerkerende variërende betalingen

U krijgt ook rekeningen die al eens van bedrag durven verschillen maar wel maandelijks terugkeren. Denk maar aan uw energieleverancier of telecomoperator. Via een domiciliëring geeft u hen de toestemming om uw rekeningen rechtstreeks met uw bank te regelen. Zo betaalt u mooi op tijd en vermijdt u meteen mogelijke fouten bij het ingeven van (gestructureerde) mededelingen. Uw domicililiëringsopdrachten zijn bovendien eenvoudig te beheren via uw pc-banking.

3. Behoud het overzicht en betaal eenvoudig via Zoomit

Bent u niet erg scheutig op domiciliëringen, omdat u liever de touwtjes in eigen handen houdt? Of ziet u de voordelen van een domiciliëring wel in, maar wilt u liever nog wat meer overzicht? Werk dan vanaf nu met Zoomit! Dat is een gratis applicatie binnen uw pc-banking waarmee u uw facturen en financiële documenten online kunt beheren. De grote voordelen van Zoomit:

  • Makkelijk: u betaalt uw rekeningen sneller dankzij de vooraf ingevulde overschrijving. Met een paar klikken handelt u uw betalingen dan ook sneller dan ooit af. U ziet bovendien meteen welke rekeningen u al betaalde en welke nog niet. Uw rekeningen blijven ook gedurende een bepaalde periode bewaard. U kunt ze ook permanent bewaren door ze eenvoudig te downloaden.
  • Milieuvriendelijk: dankzij het hoge aantal deelnemende leveranciers vermindert u uw papierberg aanzienlijk.
  • Veilig: u beheert alles binnen de beveiligde omgeving van uw pc-banking. Niemand anders dan u heeft toegang tot uw documenten, ook uw bank en Zoomit niet.

Afhankelijk van de bestemmeling, het soort betaling en de manier van facturatie kunt u de drie bovenstaande opties ook perfect combineren. Voor meer details over Zoomit kunt u terecht op www.zoomit.be. En bent u klaar om meer tijd te besparen?