HomeMijn geld beherenVeilig online betalen

Veilig online betalen

Een aankoop bij een webshop, gebeurt dat altijd in een veilige omgeving? Waarop moet u letten en welke beveiligingsmiddelen zijn er voorhanden?

Als u een nieuwe koelkast, een winterjas of nieuwe schoenen wilt, loont het de moeite om webshops af te schuimen op zoek naar een koopje. Dankzij websites als 'vergelijk.be' kunt u online shops met elkaar vergelijken en de interessantste aanbieding kiezen.

Nadat u de bestelling bij de webshop hebt geplaatst, wordt u meestal naar een pagina gestuurd waar u de mogelijkheid wordt geboden uw bestelling te betalen. Dat gebeurt best in een veilige omgeving.

HTTPS: veiliger!

Een beveiligde webpagina herkent u aan een slotje of sleuteltje rechtsonder in de browser, of aan de url die begint met https// in plaats van http://. De extra 's' betekent 'secure'. Bij deze verbinding worden alle gegevens versleuteld (vandaar het slotje).

Veilige betalingswijzen

Als u zich ervan vergewist hebt dat u zich wel degelijk op een HTTPS-pagina bevindt, kunt u overgaan tot de betaling van uw bestelling. Er zijn verschillende betaalmethoden waarvan u gebruik kunt maken.
PayPal is een betaaltoepassing waarmee u makkelijk en veilig online betalingen kunt doen. U maakt hiervoor een account aan bij PayPal, gekoppeld aan uw e-mailadres. U gebruikt hiervoor Bancontact/MisterCash, uw kredietkaart of pc-banking.
Door middel van uw e-mailadres en de beveiligingscode kunt u

  • geld op uw PayPal-rekening storten;
  • betalingen uitvoeren naar een ander PayPal-account.

Ogone e-Commerce is een betalingswijze die ontworpen is voor de handel op internet.
U kunt dat systeem vergelijken met de betaalterminals die in winkels worden gebruikt. Op de beveiligde pagina verzamelt Ogone alle gegevens die nodig zijn om de aankoop te doen, verwerkt de betaalvraag en na verificatie van de betaling krijgt u een bevestiging van uw aankoop.
Ogone maakt gebruik van deze toepassingen:

  • Bancontact/MisterCash,
  • Kredietkaarten: MasterCard en VISA
  • Online bankoverschrijving door middel van pc-banking

Als u rekening houdt met bovenstaande informatie kunt u veilig uw aankopen doen.