HomeSlim sparenVakantie, het is wat je er zelf van maakt!

Vakantie, het is wat je er zelf van maakt!

Was de verwarmingsketel aan vervanging toe en hebt u daar uw vakantiebudget aan moeten besteden? Of bent u nog aan het sparen voor de woning van uw dromen en kan er daarom dit jaar maar een korte vakantie af? Enkele tips voor een korte, budgetvriendelijke uitstap.

Promoties en lastminutereizen

Een weekendje weg doet wonderen. Een andere omgeving verkennen, u enkele nachten laten verwennen in een hotel of logeren in een fijne vakantiewoning met een grote tuin… Het vakantiegevoel is niet veraf.

Via boekingssites zoals Booking.com of Trivago.com boekt u hotelovernachtingen met korting. U vindt er buitenlandse hotels, maar evengoed hotels in alle streken van België. Op die websites vindt u ook feedback van gebruikers over het hotel waar zij verbleven. U weet meteen waaraan u zich mag verwachten.

Via aanbiedingen-websites kunt u zich inschrijven voor aanbiedingen en kortingen voor citytrips, een uitstap naar de kust, een overnachting in een gezellige bed and breakfast of nog meer. U krijgt elke dag aanbiedingen in uw mailbox en kiest zelf welke deals u interessant vindt. Neem bijvoorbeeld een kijkje op www.travelbird.be of www.weekenddesk.be.

Zoekt u een vakantiewoning, dan zijn zulke sites minder geschikt. Vakantiewoningen worden namelijk dikwijls verhuurd via een particulier. Als u geen voorkeurperiode hebt om op vakantie te gaan, loont het de moeite om te wachten tot net voor de zomermaanden. De verhuurder zal de periodes die nog beschikbaar zijn dan tegen een goedkoper lastminutetarief aanbieden.

Check bij het boeken zeker de beoordelingen van eerdere bezoekers. Zoover.be of Tripadvisor zijn bekende sites waar veel reizigers hun weg al naartoe hebben gevonden.

Daguitstap

Het vakantiegevoel, dat krijgt u ook tijdens een daguitstap! Duik onder in ons verleden en bezoek gratis het openluchtmuseum Bokrijk. In het 55 hectare tellende museum maakt u kennis met de manier van leven van onze (over)grootouders. Geniet daarna van de omgeving. Bokrijk ligt middenin de natuur. Ideaal om te wandelen of te fietsen. En voor de kinderen is er een speeltuin. Natuurlijk is dit maar een voorbeeld: op www.wattedoen.be vindt u talrijke andere ideën.

Hebt u kinderen, dan is een pretpark een fijn alternatief. De toegangsprijs weegt evenwel op een gezinsbudget. Ook hier biedt het internet soelaas: via www.pretparkgids.com kunt u kaartjes kopen met korting.

Home sweet home

Om helemaal de budgetvriendelijke tour op te gaan kiest u voor een vakantie thuis. Tijdens een zogenaamde ‘staycation’, een samentrekking van ‘stay’ (Engels voor blijven) en ‘vacation’ geniet u van alle ingrediënten van een vakantie… maar dan thuis.

Het is niet de bedoeling dat u tijdens uw vakantie allerlei klusjes in huis opknapt. Zorg dus eerst ervoor dat alles aan de kant is. Het is absoluut verboden die verfborstel op te pakken of zelfs maar te strijken.
 

Het is vakantie, en tijd om te genieten! Nodig dus vrienden uit voor een barbecue, ban de televisie gedurende een week, zet bij mooi weer een opblaasbaar zwembad buiten en - waarom niet - kampeer eens in uw eigen tuin. En geniet van uw welverdiende vakantie!