HomeSlim sparenVakantie: een ‘pet sitter’ voor uw huisdieren?

Vakantie: een ‘pet sitter’ voor uw huisdieren?

Hebt u vakantieplannen? Dan vraagt u zich ongetwijfeld af wat u met uw huisdier moet doen. Gelukkig bestaan er goede oplossingen.

De ideale oplossing: familie of vrienden

Vraag het eens aan mensen uit uw omgeving. Als u beroep kunt doen op een vriend of familielid, vertrekt u zonder zorgen en zonder al te grote kosten. Wees er wel zeker van dat die persoon gewoon is om met dieren om te gaan. Anders laat u hem beter van tevoren kennismaken met uw huisdier.

Dog sitting’ (en ‘cat sitting’)

Dat is dé oplossing als u niet lang weg bent. Het principe is eenvoudig: iemand komt bij u langs om uw huisdier eten te geven of om ermee te gaan wandelen. Op het tijdstip en volgens de frequentie die u wilt.

Tarief: tussen 6 en 16 euro per uur of per keer.

Gastgezin: de super ‘dog sitters’

U kunt uw huisdier ook toevertrouwen aan een gastgezin. Zo zit het niet alleen en wordt het goed verzorgd.

Tarief: tussen 16 en 23 euro per dag.

Thuisoppas

De thuisoppas kent almaar meer aanhangers. Tijdens uw afwezigheid komt er iemand bij u logeren om voor uw dieren te zorgen. U vertrekt met een gerust hart en bent er relatief goedkoop vanaf. Uw huis zal trouwens minder snel een doelwit voor inbrekers zijn. Een belangrijk voordeel. En kers op de taart: uw trouwe compagnon moet zijn gewoontes niet veranderen!

Tarief: tussen 5 en 10 euro per dag. Soms is het zelfs gratis.

Katten- of hondenpension

De klassieke oplossing blijft het pension. U hoeft zich nergens zorgen over te maken: alles is inbegrepen. De pensions zijn doorgaans heel goed uitgerust en bieden meer dan een hok: wandelen, uitlaten, trimmen, medische zorgen… Probeer het eens uit voor u vertrekt. Zo weet u of uw huisdier zich er goed voelt.

Reserveer tijdig, want tijdens de vakanties zitten pensions snel vol.

Tarief: tussen 10 en 20 euro per dag.

Goed om te weten

Tip n°1: bereid u goed voor

Welke oplossing u ook kiest, begin er op tijd aan. Zo vermijdt u last minute stress. Als u uw huisdier nog ergens snel moet afzetten, vindt u tijdens uw vakantie niet de nodige rust.

Tip n°2: zorg voor de nodige papieren

Laat uw gegevens of die van een familielid achter voor noodgevallen. En ook die van uw dierenarts. Denk ook aan alle nodige papieren: gezondheidscertificaat, identificatie, enz.

Tip n°3: bekijk… enkele nuttige sites

Lijst van erkende dierenpensions in België

Pawshake – ‘cat sitters’, ‘dog sitters’, gastgezin of dierenoppas aan huis op een gebruiksvriendelijke site

Het sociale netwerk van ‘pet sitters’