HomeSlim sparenUw tweedehandswagen verkopen. Hoe en aan wie?

Uw tweedehandswagen verkopen. Hoe en aan wie?

U wilt uw tweedehandswagen natuurlijk zo voordelig mogelijk verkopen. Maar hoe? Is het beter om hem zelf te verkopen? Of de verkoop over te laten aan een professioneel netwerk? Om u te helpen bij uw keuze, geven we u graag enkele tips.

U bent op het Autosalon gezwicht voor een nieuw model en nu wilt u uw oude auto doorverkopen. Maar hoe kunt u dat nu het beste doen? Afhankelijk van de tijd waarover u beschikt en de staat van uw voertuig, zijn sommige mogelijkheden interessanter dan andere.

Verkopen aan een privépersoon

Uw voertuig verkopen aan een particulier is de beste manier om het maximum uit de verkoop te halen. Om zo veel mogelijk potentiële kopers te bereiken, raden we u aan een advertentie te plaatsen op een website die gespecialiseerd is in de verkoop van tweedehandswagens. Denk aan autoscout24, vroom of autogids. Of een algemene tweedehandswebsite zoals 2dehands of kapaza.

U kunt ook een 'te koop'-affiche in uw wagen hangen. Maar daarbij is de zichtbaarheid natuurlijk beperkt tot de trajecten die u zelf aflegt.

Voor u uw auto te koop zet, zijn er echter enkele belangrijke stappen die u niet mag overslaan:

  1. Reiniging: niemand wil een vuile auto kopen. Bovendien wekt een vuile wagen de indruk dat hij niet goed onderhouden is. Een slecht begin van de onderhandelingen dus.
  2. Foto’s: daar kunt u niet omheen bij online verkoop. Het zijn immers de foto's die de surfers overhalen om contact met u op te nemen. Zorg dus voor goede foto's en fotografeer alle details die interessant zijn voor de koper (kilometerteller, eventuele blutsen, krassen en slijtageplekken, opties...).
  3. Technische fiche: verzamel zo veel mogelijk technische details over uw voertuig en beschrijf alle uitrustingen.
  4. Advertentie: de vorm van de advertentie is essentieel. Wees zorgvuldig en nauwkeurig. En aarzel niet om origineel uit de hoek te komen, dat kan alleen maar helpen. Een auto interessanter maken dan hij is, trekt ongetwijfeld meer bezoekers.
  5. Online plaatsen: zet de advertentie op zo veel mogelijk websites. Hoe groter de zichtbaarheid, hoe groter de kans dat hij snel verkocht raakt.

Ziezo, laat de potentiële kopers nu maar komen! Wees proactief en beantwoord de vragen van geïnteresseerden zo correct mogelijk. Om niet te veel tijd te verliezen, kunt u al een eerste selectie maken om de nieuwsgierigen te scheiden van de mensen die écht geïnteresseerd zijn. Leg dan een afspraak vast.

Als de koper speciaal naar u komt en interesse toont, ligt de bal in uw kamp. Laat hem het voertuig uitgebreid bekijken en stel hem een testrit voor. Is de verkoop beklonken? Als laatste stap moet u een verkoopcontract opmaken. En de koper alle verplichte administratieve documenten overhandigen, waaronder de Car-Pass.

Doorgaans krijgt u via de verkoop aan een particulier een hogere prijs dan wanneer uw auto verkocht wordt door een professional. Maar u mag niet onderschatten hoeveel tijd u erin steekt. Aan u om te beslissen of het verschil in prijs de energie waard is.

Overname bij aankoop

Als u een nieuwe auto bij een dealer koopt, zal die u voorstellen uw oude wagen over te nemen. De prijs voor de overname wordt dan rechtstreeks afgetrokken van uw aankoopfactuur. Bovendien bent u zo onmiddellijk en zonder enige moeite van uw oude wagen af.

Die oplossing is veruit de meest comfortabele. Maar het is ook zeker niet de meest lucratieve voor u. De dealer bouwt immers een marge in om de auto op zijn beurt met een meerwaarde te kunnen verkopen. Toch valt zo'n overnameprijs soms hoger uit dan u had verwacht.

Verkoop aan een professional

Zelfstandige garages kopen met plezier uw auto over zonder dat u verplicht bent er een bij hen te kopen. De garagist beoordeelt hem op basis van het merk, model, kilometerstand, afwerking en staat. Daarna komt u overeen voor welke prijs hij uw auto overneemt.

Die oplossing is gunstig voor u. Enerzijds omdat de garagist alle administratieve stappen voor de verkoop regelt en anderzijds omdat het uitbetaalde bedrag dikwijls hoger ligt dan wat u van uw dealer krijgt.

Online verkoop aan professionals

Deze laatste mogelijkheid is nog maar weinig bekend bij het grote publiek, maar lijkt efficiënt. U verkoopt uw auto online aan professionals.

Het principe is eenvoudig. Net als bij de verkoop aan een particulier zijn de vijf voorafgaande stappen nodig om uw advertentie online te plaatsen. Het verschil zit hem uitsluitend in het 'soort' platform. Daar gaat het immers om websites die bestemd zijn voor een netwerk van tweedehandsverkopers. Het platform regelt de transactie.

Er bestaan diverse websites waarop dat mogelijk is. U hoeft alleen even op het internet te zoeken om ze op te sporen.

En wat kiest u nu?

Elke methode heeft zijn voor- en nadelen. Hoe meer tijd u wilt spenderen aan de verkoop, hoe meer winst u kunt verwachten. Tijd is echter een zeldzaam goed geworden. Vergeet tot slot niet: het is beter een voordelige verkoop te missen dan een slechte zaak te doen.