HomeVoordelig lenenUw huis renoveren zonder vertraging op te lopen of uw budget te overschrijden?

Uw huis renoveren zonder vertraging op te lopen of uw budget te overschrijden?

Renoveren is niet noodzakelijk een lijdensweg. Dankzij hun architect hebben Christine en haar man hun project gerealiseerd binnen de vooropgestelde termijn en zonder bijkomende kosten!

“Na 20 jaar in ons huis, hadden we zin in verandering”, legt Christine glimlachend uit.

Van je huis de woning van je dromen maken, dat is mogelijk! Sinds 6 maanden genieten Christine Depreter en haar man elke dag van hun volledig gerenoveerd interieur. “Na 20 jaar in ons huis, hadden we zin in verandering”, legt Christine glimlachend uit. “We wilden de benedenverdieping veranderen om het allemaal wat aangenamer te maken, maar hadden geen precies idee van wat we juist wilden. We hebben dus contact opgenomen met een binnenhuisarchitect.”

Aanbevolen door een vriend

Ze moesten niet ver lopen om een architect te vinden. “Een vriend van ons, die parket legt en die regelmatig met hem samenwerkt, heeft ons die architect aangeraden”, herinnert Christine zich. “We hebben contact met hem opgenomen. Hij is bij ons langsgeweest, heeft ons gevraagd wat ons budget was en heeft heel goed naar ons geluisterd. We vertelden hem dat we alle ruimtes van de benedenverdieping volledig wilden veranderen: de keuken, de woonkamer, de eetkamer en de vestiaire. Hij heeft ons vijf verschillende projecten voorgesteld. We hebben er eentje uitgekozen, dat hij een beetje herwerkt heeft en dan zijn we met de werken begonnen.”

Spaarrekening en renovatielening

Voor de financiering van de werken hebben Christine en haar man gekozen voor een combinatie van hun persoonlijk spaargeld en een renovatielening. “Een deel van het geld komt van ons spaargeld, maar het grootste deel komt van een renovatielening die we hebben afgesloten”, legt Christine uit. “We gaven de voorkeur aan een renovatielening boven een hypothecair krediet, omdat we een heel voordelig tarief bij onze bank kregen voor een renovatielening op 15 jaar.”

Goed omlijnde renovatiekosten

“Toen onze architect ons voorstelde om zich bezig te houden met het selecteren van de aannemers en met de coördinatie van de werf, hebben we beslist om hem daarin te vertrouwen”, gaat onze gesprekspartner verder. “We hadden er zelf niet aan gedacht, maar vonden het misschien wel een goed idee. Achteraf gezien zijn we echt blij dat we die beslissing genomen hebben. Een werf coördineren is een serieus werk. Onze architect kwam dikwijls ter plaatse en heeft altijd het nodige gedaan om alles op tijd klaar te hebben. Het voordeel is dat hij de stielmannen, met wie hij werkt, goed kent en dat hij door die goede relatie wat meer flexibiliteit kan vragen. We waren ook heel verrast dat het budget niet overschreden werd. Alles is binnen de limieten gebleven die we van in het begin vooropgesteld hadden. Omdat we voor een deel gebruik maakten van een krediet, was het uiterst belangrijk om het budget niet te overschrijden. We zijn echt heel tevreden over die samenwerking. En natuurlijk ook met onze nieuwe thuis!”