HomeMijn geld beherenUw belastingaangifte: tegen wanneer en hoe vult u ze in?

Uw belastingaangifte: tegen wanneer en hoe vult u ze in?

U kunt uw belastingaangifte op drie verschillende momenten indienen. U staat er gelukkig niet alleen voor. Een woordje uitleg.

Drie mogelijkheden, drie termijnen

Om te beginnen hebt u drie mogelijkheden.

  • Via het papieren formulier: als u een aangifteformulier ontving via de post – de bekende bruine omslag – hebt u tot 26 juni om die aangifte in te dienen.
  • Online via Tax-on-web: in dat geval hebt u tijd tot 17 juli. Maar opgelet: u moet ofwel een kaartlezer voor elektronische identiteitskaarten hebben ofwel een ‘token’ (een klein kaartje met gepersonaliseerde beveiligingscodes). Het duurt ongeveer tien dagen om een token aan te vragen. Hou daarmee rekening om vertragingen te vermijden.
  • Via een specialist in cijfers: een boekhouder, een boekhouder-fiscalist of een fiscaal expert. Dan hebt u tot 16 oktober.

Hulp voor iedereen

U weet niet goed hoe u uw belastingaangifte moet invullen? Bent u volledig verloren? Geen paniek: de belastingdienst zet dit jaar alle middelen in om u te helpen.

  • Een vooraf ingevulde online aangifte: sinds enkele jaren vult Tax-on-web vooraf uw aangifte in op basis van de gegevens die de belastingdienst kent.
  • Op gemeentelijke zitdagen: de gemeentediensten helpen u bij het invullen van uw aangifte. Bekijk de lijst van de gemeentelijke zitdagen.
  • In een lokaal belastingkantoor: ambtenaren beantwoorden uw vragen en vullen samen met u uw aangifte in op Tax-on-web.
  • In shoppingcenters: op bepaalde dagen kunt u in sommige shoppingcenters terecht bij belastingspecialisten. Raadpleeg de lijst van shoppingcenters en de datums.

Vergeet ook niet het Fiscaal Memento van de belastingdienst. Een jaarlijkse uitgave met alle praktische info over uw belastingaangifte en de berekening ervan. Veel leesplezier!