HomeMijn geld beherenTips voor mobiel bankieren in het buitenland

Tips voor mobiel bankieren in het buitenland

Vindt u het ook zo handig dat u dankzij uw app voor mobiel bankieren eender waar en op elk moment gratis uw overschrijvingen kunt doen, uw saldo of verrichtingen kunt raadplegen? En vertrekt u binnenkort naar het buitenland? Of denkt u eraan om zo’n app te installeren, zodat u die ook op reis kunt gebruiken? Lees dan zeker onderstaande tips.

Eerste tip: maak gebruik van een veilige internetverbinding.

Nu uw provider geen roamingtoeslag meer mag aanrekenen binnen de Europese Unie, kunt u uw 3G- of 4G-databundel ook buiten België zonder extra kosten gebruiken. In een land buiten de EU koopt u beter ter plaatse een prepaid simkaart met databundel. Gebruik dus bij voorkeur een 3G- of 4G-netwerk om mobiel te bankieren. Publieke wifi-netwerken zijn immers niet voldoende beveiligd. Als u die gebruikt, zet u de deur open voor hackers, die op de loer liggen om uw wachtwoord of pincode te onderscheppen.

Tweede tip: informeer u over de gebruikslimieten

Omwille van veiligheidsredenen zijn de bedragen voor mobiel bankieren bij de meeste banken beperkt. Het is bv. ook niet altijd mogelijk om naar begunstigden over te schrijven die u niet eerder activeerde via uw pc-banking. Vraag dat dus zeker eens na bij uw bank. Of neem voor de zekerheid uw kaartlezer mee, zodat u nog altijd uw pc-banking kunt gebruiken. Ook via een beveiligde internetverbinding, natuurlijk!

Derde tip: probeer de app eerst eens uit

Wacht niet tot het laatste moment om de app van uw bank voor mobiel bankieren te installeren en in gebruik te nemen. Doe dat ruimschoots van tevoren en probeer hem eens een paar keer uit voor u vertrekt.

Stel uw vraagBekijk alle vragen