HomeSlim sparenTips voor een budgetvriendelijke Valentijn

Tips voor een budgetvriendelijke Valentijn

Binnenkort is het weer Valentijn, de dag van de liefde. Bent u op zoek naar een cadeautje voor uw geliefde, maar wilt u niet te veel geld uitgeven? Lees dan snel verder voor tips.

De goedkoopste oplossing is natuurlijk niets kopen. Zo bespaart u allebei een smak geld. Wilt u uw partner toch verrassen? Dan komen volgende ideeën misschien van pas.

Schrijf een kaartje

Of beter nog een liefdesbrief. Dat kost bijna niets en u kunt meteen verwoorden waarom uw geliefde zo belangrijk voor u is. Wedden dat uw wederhelft daar helemaal voor zal smelten?

Maak zelf een cadeautje

Bent u een beetje een handige harry? Of een keukenprinses? Dan kunt u makkelijk zelf een cadeautje maken. Neem zeker eens een kijkje op Pinterest voor inspiratie. Of volg onderstaand recept voor overheerlijke chocoladetruffels.

Ingrediënten:

  • 50 g boter
  • 1 dl room
  • 350 g donkere chocolade
  • 20 g cacaopoeder

Bereiding: warm de room, 200 g chocolade en de boter langzaam op. Doe dat tot de boter en chocolade gesmolten zijn. Haal de pot van het vuur en dek af met vershoudfolie. Laat dat minstens een uur opstijven in de koelkast. Ga nu aan de slag om het omhulsel van de truffels te maken. Smelt 150 g donkere chocolade au bain-marie. Verwarm een bodem water in een kookpot en plaats daarin een tweede, kleinere pot. Door die werkwijze vermijdt u dat de chocolade verbrandt. Als de chocolade gesmolten is, kunt u de mengkom uit de koelkast halen en uw truffels maken. Schep met een koffielepeltje een beetje van het mengsel uit de kom en haal dat door de gesmolten chocolade. Rol het vervolgens door het cacaopoeder. Leg de truffels nog even in de koelkast, zodat het jasje van gesmolten chocolade en cacaopoeder kan opstijven.

Uw huisgemaakte truffels zijn klaar!

Romantisch diner voor 2

U had afgesproken om geen cadeautjes voor elkaar te kopen, maar u wilt Valentijn toch niet ongemerkt laten passeren? Een romantisch diner bij u thuis is dan misschien de oplossing. U maakt het extra gezellig met enkele kaarsjes, een boeketje bloemen en een mooi gedekte tafel.