HomeSlim sparenStudentenjob: een app om het aantal dagen te controleren

Studentenjob: een app om het aantal dagen te controleren

Om recht te hebben op een vermindering van de sociale bijdragen mag u als jobstudent niet meer dan 50 dagen per jaar werken. Vanaf nu kunt u uw saldo opvragen via een gratis app!

Een studentenjob in de zomervakantie is een klassieker. Maar sommigen werken het hele jaar door. Een uitstekende manier om een centje bij te verdienen. En om te sparen voor het realiseren van een van uw dromen. Maar u moet weten dat er beperkingen bestaan. Een ervan is de beperking tot 50 dagen.

Makkelijker dankzij Student@work

De eerste beperking heeft betrekking op de verminderde sociale bijdragen. Die zijn zowel voor u als jobstudent als voor uw werkgever interessant. Net daarom dringt hij er altijd op aan dat u het fameuze saldo in de gaten houdt. Sinds een tijdje kunt u online een attest aanvragen via Student at Work, een webpagina van de Rijksdienst voor Sociale Zekerheid. De procedure is wel niet eenvoudig. U hebt een kaartlezer voor uw elektronische identiteitskaart nodig. Maar sinds dit jaar is er een app: de Student@work-app. Maak een login aan met uw elektronische identiteitskaart. U hebt dan twee maanden toegang tot uw gegevens. Zo kunt u op elk moment uw saldo controleren. En het aan uw toekomstige werkgever tonen als u bij hem solliciteert.

Opgelet voor de andere beperkingen

Hou ook rekening met twee andere belangrijke beperkingen.

  • Voor de fiscus mocht u in 2014 op jaarbasis niet meer verdienen dan 7.350 euro (het bedrag voor 2015 is nog niet gekend). Overschrijdt u die limiet, dan betaalt u belastingen.
  • Om uw recht op kinderbijslag te behouden, mag u (buiten de zomer) niet meer dan 240 uur per kwartaal werken. Hou dat zeker in de gaten, want dat kan u veel geld kosten!

Wilt u op de hoogte blijven van de laatste stand van zaken? Neem dan een kijkje op de webpagina voor jobstudenten op de site van de federale regering.