HomeSlim sparenSpaar meer dankzij een doorlopende opdracht

Spaar meer dankzij een doorlopende opdracht

Misschien maakt u regelmatig gebruik van doorlopende opdrachten om bv. uw huur of terugkerende facturen te betalen. Maar wist u ook dat u er meer door kunt sparen?

Ook voor sparen geldt dat vele kleintjes één grote maken. Als u een spaarvarken hebt, weet u dat. Door er regelmatig kleine bedragen in te steken, hebt u na een tijdje een mooie som bijeen gespaard. Waarom niet hetzelfde principe gebruiken voor uw spaarrekening?

Het eenvoudigste: een vast bedrag bij het begin van elke maand

Het kan bij elke bank: een doorlopende opdracht rond de datum waarop uw salaris gestort wordt. Zo wordt u niet verleid en geeft u uw spaargeld een duwtje in de rug.

Praktisch: laat uw bank de berekening doen

Een andere oplossing die de meeste banken aanbieden, is om uw zichtrekening op het einde van de maand op nul te laten zetten. Alles wat er dan nog op staat, wordt automatisch naar uw spaarrekening overgeschreven.

Bij veel banken kunt u zelfs een maximumbedrag voor uw zichtrekening op het einde van de maand bepalen. Alles boven bv. 150 euro wordt dan automatisch overgeschreven naar uw spaarrekening. Een goede manier om verrassingen te vermijden en toch te sparen.

Sommige banken bieden u ook de omgekeerde mogelijkheid aan: geld van uw spaarrekening naar uw zichtrekening overhevelen om te vermijden dat uw zichtrekening onder een bepaald bedrag zakt. Een praktische oplossing om zo veel mogelijk geld op uw spaarrekening te houden terwijl u toch nog genoeg overhoudt voor uw dagelijkse uitgaven.