HomeSlim sparenSnoei in uw uitgaven met deze tips

Snoei in uw uitgaven met deze tips

Minder betalen, meer besparen. Oh ja, dat vinden we een schitterend voornemen. Staat het ook al op uw lijstje voor 2015? Noteer het er maar snel bij, want met deze tips wordt het ook echt mogelijk.

Het leven is duur. Gelukkig kunt u het wel een tikkeltje goedkoper maken. Online vindt u heel wat websites en tools die u daarbij helpen. Neem deze tips rustig door en sta versteld van het geld dat u ermee bespaart.

  • ‘Kill my bill’

Om uw facturen te verlichten moet u eerst weten of u te veel betaalt. En hoe kunt u dat beter weten dan de prijzen van leveranciers onderling te vergelijken? www.killmybill.be is een website die de prijzen vergelijkt van gas, elektriciteit, telefonie, internet, spaarrekeningen, verzekeringen en kredieten. U beantwoordt enkele vragen die peilen naar uw gebruik en u krijgt het resultaat rechtstreeks in uw mailbox. De website bij uitstek die komaf maakt met uw hoge facturen.

  • Betaal minder voor uw energie

Wist u dat de energieprijzen voortdurend veranderen? Het is dus niet omdat u twee jaar geleden de goedkoopste energieleverancier had, dat dat vandaag nog het geval is. Vergelijk zeker jaarlijks de prijzen. De FOD Economie biedt een vergelijkende tool aan voor zowel Vlaanderen, Wallonië als Brussel. Kies dus de tool die voor uw regio van toepassing is en ontdek of u te veel betaalt.

  • Zoek de beste deals

Een nieuwe laptop nodig? Op zoek naar een nieuwe tv? Of wilt u gewoon online shoppen? Neem dan zeker een kijkje op www.kelkoo.be. Die website helpt u met het zoeken naar de beste deals. Hij vergelijkt de prijzen van online aanbiedingen wereldwijd. Ook www.vergelijk.be is zo’n site. De moeite waard.

  • Reis goedkoper

Voor u uw reis boekt, kijkt u beter even rond. Misschien vindt u wel goedkoper elders. Oké, dat vergt wat tijd. Maar zijn enkele tientallen (misschien zelfs honderden) euro’s dat niet waard? Het goede nieuws is dat er websites bestaan die reissites vergelijken. Zo krijgt u altijd de beste prijs en hoeft het niet eens moeilijk te zijn. Denk maar aan Kayak, Ebookers, Trivago en Opodo (Engelstalig). Hebt u het beste aanbod gevonden, ga dan ook altijd even kijken naar de officiële website van het hotel. In sommige gevallen zijn kamers goedkoper als u ze rechtstreeks boekt.

  • Handige apps

‘Prijsvergelijk’ vergelijkt de prijzen in alle supermarkten uit uw streek. Wilt u er zeker van zijn dat u de laagste prijs betaalt? Met deze app scant u gewoon de barcode van het product en weet u waar u moet zijn voor de laagste prijs.

Met die app ziet u ook de reclamefolders van de supermarkten. Zo komt u ook andere info over de producten te weten: ingrediënten, meningen van andere consumenten, enzovoort.