HomeSlim sparenSmul van seizoensgroenten en -fruit vol vitamines

Smul van seizoensgroenten en -fruit vol vitamines

In het begin van het schooljaar hebben we allemaal vitamines nodig om de lange school- of werkdagen te doorstaan. En daarvoor is niets zo goed als seizoensgroenten en -fruit! Vol smaak en tegelijk vriendelijk voor uw portemonnee en het milieu. Bovendien helpen ze u om geconcentreerd te blijven en het beste van uzelf te geven, heel de dag lang.

Seizoensproducten eten? U kunt er alleen maar bij winnen! In dit artikel leest u meer over de voordelen die er voor u in zitten. We geven u ook enkele eenvoudige maar heerlijke recepten. Dit seizoen, gaat u lekker smullen!

Wat zijn de voordelen van seizoensproducten?

Seizoensfruit en -groenten bieden alleen maar voordelen:

  • Voor uw gezondheid: elk seizoen heeft zo zijn eigen groenten- en fruitsoorten die dan op hun best zijn en u de vitamines geven die u nodig hebt.
  • Voor het milieu: door plaatselijke landbouwproducten te kopen helpt u onze planeet. Het transport ervan heeft immers maar een kleine ecologische voetafdruk.
  • Voor uw portemonnee: laatste maar niet het onbelangrijkste voordeel: die producten zijn minder duur, want ze zijn volop te vinden in het seizoen.

U hebt geen excuses meer om er niet van te eten!

Wat biedt dit seizoen?

In september en oktober leveren de Belgische kwekers heerlijke producten.

Het is dan oogsttijd voor groenten zoals rode bieten, broccoli, wortelen, alle soorten kolen, spinazie (rijk aan ijzer) en venkel, een van de groentes met de meeste vitamines, mineralen en vezels. Zonder de toppers voor de herfstsoepen te vergeten: uien, prei, aardappelen en pompoen.

De fruitbomen bieden dan weer volop noten en kastanjes, maar ook appels en peren. In de volgende paragraaf geven we u een paar ideeën om er heerlijk mee te koken. In dit seizoen vindt u ook sappige pruimen en druiven op de markt.

Hoe klaarmaken?

Om die seizoensgroenten snel en eenvoudig klaar te maken, is er niets beter dan soep. De combinaties zijn oneindig. Laat uw fantasie de vrije loop of vind inspiratie op de verschillende kooksites. Enkele ideetjes: probeer de combinatie pompoen-wortelen-uien-aardappelen eens uit. Of prei-uien-aardappelen-wortelen-tomaten.

En als overheerlijk, fruitig en gemakkelijk te bereiden dessert: een crumble van appelen en peren.

Smakelijk!

Nieuwsbrief

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang tal van tips en informatie over sparen, lenen en beleggen.