Home[node:category:name]Sint-peperkoek

Sint-peperkoek

Sinterklaas wordt in verschillende landen gevierd. Ook in België! Op 6 december trakteert onze kindervriend alle brave kinderen op speelgoed en allerlei lekkers (speculaas, marsepein, chocolade en clementines). In Frankrijk geeft hij peperkoek in plaats van speculaas. Zin om het eens te proberen? Hieronder vindt u het recept!

In december verheugen jong en oud zich op de komende eindejaarsfeesten. Overal gaat de kerstverlichting aan en staan er mooi versierde kerstbomen. Iedereen is bezig met de voorbereidingen voor Kerstmis en Nieuwjaar. Maar eerst vieren we nog Sinterklaas.

Wat is er gezelliger dan samen met uw kinderen een heerlijk sinterklaasrecept uit te proberen?

Ingrediënten

  • 500 g bloem
  • 200 g suiker
  • 250 g acaciahoning
  • ½ eetlepel kaneel
  • 1 kruidnagel
  • ½ koffielepel anijspoeder
  • Een beetje muskaat
  • 1 zakje chemische gist
  • 15 cl water (of eau de vie)

Voor het glaceren

  • 320 g poedersuiker
  • Eiwit van 2 eieren

Meng de bloem, suiker, kaneel, kruidnagel, anijs, muskaat en gist. Laat de honing smelten in de microgolf gedurende 30 seconden. Voeg de gesmolten honing en het water (of eau de vie) toe aan het mengsel en kneed het goed. Bedek het deeg met een doek en laat het 1 à 2 uur op kamertemperatuur rusten.

Verwarm uw oven voor op 180°. Rol het deeg uit met een deegrol (tot 1 cm dik). Snij figuurtjes uit met een sinterklaasvormpje. Bedek uw ovenplaat met bakpapier en leg de figuurtjes erop. Laat ze 10 tot 15 minuten bakken op 180°. Let erop dat de peperkoek zacht blijft!

Klop het eiwit en de poedersuiker. Haal de figuurtjes uit de oven en strijk ze in met het glaceermengsel.