HomeSlim sparenSingle op Valentijnsdag?

Single op Valentijnsdag?

Laat u niet afschrikken door al die gelukkige koppels. Maak er zelf een dag van om nooit te vergeten!

U bent vrijgezel en u wilt ook graag valentijn vieren? Groot gelijk. Want waarom zou dat nu alleen voor koppels moeten zijn? De wereld lijkt u eraan te willen herinneren dat u vrijgezel bent. Negeer dat. Maak er een verwendag van. Zonder te veel geld uit te geven. Wij geven u alvast 10 tips die u een echte opkikker bezorgen.

1. Ga lopen

Tijdens het lopen maakt uw lichaam endorfine aan. Die stof verhoogt uw geluksgevoel en laat spanningen varen. Na het sporten bent u dus volledig zen. Houdt u niet van lopen? Ga dan zwemmen of vind een sport die u wel leuk vindt. Dat houdt u langer vol.

2. Huur een film

Naar de cinema op valentijn? Dan is de kans groot dat u tussen de kussende koppels zit. Niets irritanter dan dat, toch? Blijf thuis en huur een film. Bovendien is het goedkoper en hoeft u uw huis niet uit. Nodig iemand uit. Dat is nog gezelliger.

3. Nodig uw beste vriend(in) uit

Beste vrienden delen verdriet en vermaak. Ideaal dus om er een ‘best friends’ avondje van te maken. Ga iets eten, kijk naar een serie of drink samen een theetje in de zetel.

4. Neem een bad

Een bad nemen is superontspannend. Maak er zelf een romantisch moment van. Zet uw lievelingsmuziek op, steek kaarsjes aan en lees uw favoriete boek of tijdschrift. Daarna geniet u lekker na in uw pyjama.

5. Ga naar de sauna

Liever buiten ontspanning zoeken? Ga eens naar de sauna. Het kost niet zo veel en uw lichaam ontgift door de hoge temperaturen. Een gouden tip als u wat gespannen bent. Want u komt helemaal herboren terug.

6. Ga feesten

Trek er met uw vrienden op uit en bouw een feestje. Veel andere vrijgezellen hebben hetzelfde idee. Wie weet vindt u dan toevallig uw soulmate?

7. Volg dansles

Tango, salsa of swing zijn leuke danssoorten die u met twee doet. Maak u niet ongerust. U hoeft er geen partner voor te hebben. Het prettige is dat u in de dansles continu met anderen danst. U leert er zelfs op een ludieke manier andere mensen mee kennen.

8. Geniet van valentijnsacties

Veel restaurants en winkels houden valentijnsacties. En waarom zou u daar niet van mogen profiteren? Doen! Geniet van de kortingen en ga shoppen. Of ga bijvoorbeeld met een vriend(in) voor weinig geld eten.

9. Zing

Wist u dat u van zingen blij wordt? Zing uit volle borst en voel de spanningen wegebben. Doet u dat liever niet alleen? Ga dan met vrienden naar een karaokebar of doe het thuis via een spelconsole of YouTube. Lachen verzekerd!

10. Doe niks

En wat dacht u van niks te doen? Prent uzelf in het hoofd dat de meeste koppels geen valentijn vieren. Besteed er zelf ook geen aandacht aan en die vervelende dag zal vanzelf ongemerkt overwaaien.