HomeMijn pensioen voorbereidenSerap, klant van Record Bank: "Ik heb de voordelen van pensioensparen ontdekt."

Serap, klant van Record Bank: "Ik heb de voordelen van pensioensparen ontdekt."

Tom is journalist en klant bij Record Bank. Hij wil met klanten en medewerkers van de bank spreken. Het is zijn bedoeling om een portrettenreeks te maken die u meer over ons vertelt. Vandaag heeft hij een afspraak met Serap, klant bij Record Bank. Zij heeft haar pensioensparen overgezet naar Record Bank.

Dag Serap, dankzij de cashbonus hebt u uw pensioensparen naar Record Bank overgezet. Waarom?

Het was gewoon het juiste moment. Drie jaar geleden - toen ik voor Record Bank begon te werken - heb ik er een rekening geopend. Ik wilde zelf de kwaliteit van de aangeboden diensten ondervinden en ze vergelijken met het aanbod van de grote banken. Ik heb snel gemerkt dat Record Bank haar beloften houdt. Zeker wat de kosten betreft. Een gratis zichtrekening, een gratis Visa-kaart*, enz. Maar ik twijfelde nog om alles naar Record Bank over te zetten.

En wat heeft u overtuigd?

Toen ik bij Record Bank begon, dacht ik nog dat de grote banken betrouwbaarder waren dan de kleine banken. Maar door in de banksector te werken ben ik mij meer gaan informeren. Ik begreep snel dat Record Bank niet alleen een solide bank is, maar ook dat de depositogarantie voor alle banken geldt. Zelfs in het geval van een serieuze crisis ben ik er zeker van dat ik mijn spaargeld terugkrijg. De kwaliteit van de dienstverlening is even goed, maar een stuk goedkoper. Goedkoper dan gratis kan moeilijk. Ik heb dus alleen maar voordelen bij Record Bank. Toen de cashbonusactie gelanceerd werd, was dat voor mij de doorslag om mijn pensioensparen over te zetten en om mijn rekening bij mijn oude bank definitief af te sluiten.

Sinds wanneer doet u aan pensioensparen?

Ik ben waarschijnlijk heel atypisch voor mijn generatie. Ik ben met pensioensparen begonnen zodra ik mijn eerste job had. Op mijn 23ste dus. In het begin was het vooral omwille van het fiscale voordeel. Ik wilde minder belastingen betalen. Maar het is ook een manier om mijn toekomst veilig te stellen.

Uw toekomst veilig te stellen?

Ja, natuurlijk! De laatste jaren heb ik dikwijls gelezen dat de staat binnenkort onze pensioenen niet meer kan betalen. Dat verontrust me. Dus zelfs als ik niet weet hoe mijn spaargeld gaat evolueren noch wat de waarde ervan over 30 jaar zal zijn, vind ik dat ik op zijn minst toch al iets voor mijn pensioen gedaan heb.

En spaart u elk jaar?

Ja, behalve vorig jaar. Toen heb ik een appartement gekocht en kon ik niet genoeg opzijzetten. Die spaarvorm hangt af van uw prioriteiten. Sommige vrienden hebben een huis en kinderen. Voor hen is het niet makkelijk om aan pensioensparen te doen. Maar zij zeggen dat ze er later zeker mee willen starten. Wat mij betreft, begin ik er dit jaar terug mee. Ik heb een doorlopende opdracht aangemaakt, zodat ik elke maand een beetje spaar. Dat is makkelijker.

Als het fiscale voordeel wegvalt, doet u dan nog aan pensioensparen?

Ik ben net voor het fiscale voordeel met pensioensparen begonnen. Maar, zoals ik u al zei, heb ik sindsdien veel nagedacht over de noodzaak om mijn toekomst veilig te stellen. Ik denk wel dat ik zou voortdoen. Maar misschien minder regelmatig. In feite is het fiscale voordeel echt een duwtje in de rug. Ik krijg een deel van mijn belastingen terug. En door het feit dat ik er elk jaar van kan genieten, doe ik regelmatiger stortingen. Het zet echt aan om aan de toekomst te denken.

*De Visa-kaart wordt uitgereikt onder voorbehoud van aanvaarding door Record Bank.

Gratis zichtrekening: aanbod voor particulieren en onder voorwaarden. Tarieven beschikbaar in alle Record-kantoren. Gratis verrichtingen: behalve geldafhalingen aan automaten van andere banken (uitgezonderd ING) – dat kost 70 cent per geldafhaling – en geldafhalingen met Visa (zie tarieven). Rekeninguittreksels digitaal opvraagbaar via Record@Home. Max. 2 gratis bankkaarten en 1 gratis Visa-kaart (onder voorbehoud van aanvaarding). De voorwaarden en bepalingen van de Record Bank Mobile diensten (Algemene voorwaarden van de mobile banking diensten, Algemeen Reglement der Verrichtingen, tarieven en bijkomende informatie) zijn beschikbaar op www.recordbank.be en bij uw Record-bankier. Voor mobiele verrichtingen bedraagt het toegelaten maximumbedrag naar rekeningen van derden 750 euro per dag.
Record Bank nv ~ Maatschappelijke zetel: Henri Matisselaan 16, 1140 Evere ~ RPR Brussel - BTW BE 0403 263 642 ~ BIC (SWIFT): HBKABE22 ~ IBAN: BE36 6520 4089 5181 ~ www.recordbank.be