HomeMijn geld beherenPoging tot phishing: valse e-mails van Tax-on-Web

Poging tot phishing: valse e-mails van Tax-on-Web

Oplichters proberen uw bankgegevens te bemachtigen via een valse e-mail en website. Wees dubbel zo voorzichtig!

FOD Financiën publiceerde op 28 januari een belangrijk bericht over een nieuwe poging tot phishing. Deze keer doen de oplichters zich niet voor als uw bank. Maar wel als Tax-on-Web, de online toepassing die veel Belgen gebruiken voor hun belastingaangifte.

Uw rekeningnummer?

Alles begint met een mail die zogezegd van Tax-on-Web komt. Daarin staat dat u recht hebt op een belastingteruggave. U moet naar Tax-on-Web gaan om uw bankgegevens in te vullen. Klikt u op de link, dan komt u terecht op een site die ongelooflijk goed lijkt op die van Tax-on-Web. U wordt gevraagd uw bank- of kredietkaartgegevens in te geven. Doe dat vooral niet!

Loop niet in de val

FOD Financiën zal nooit uw kredietkaartnummer vragen. En ook niet uw bankrekeningnummer, want dat hebt u al ingevuld op uw belastingaangifte.

Het gaat dus om de zoveelste variant van phishing. De oplichters sturen u een mail en doen zich voor als iemand anders. Die mail bevat een link naar een site waarop u uw bankgegevens moet invullen. Wees dus extra voorzichtig. Als u twijfelt, neemt u contact op met het Contactcenter van FOD Financiën (02 57 527 57). Daar kunt u navragen of die mail van hen komt.