HomeSlim sparenPensioensparen: stort vóór 27 december nog bij tot 940 euro!

Pensioensparen: stort vóór 27 december nog bij tot 940 euro!

Gelukkig nieuwjaar! Binnenkort is het zover en klinken nieuwjaarswensen van alle kanten. Maar vooraleer we 2014 inslaan: hebt u nog aan uw pensioenspaarplan gedacht? Of wilt u veranderen van pensioenspaarplan? Nu is het moment!

Pensioensparen is slim. U zorgt niet alleen voor een aanvulling op uw pensioen, maar u krijgt ook een belastingvoordeel. En dan spreken we nog niet over het rendement dat uw geld oplevert. Dat alles maakt pensioensparen zo interessant. Lees ons vorig artikel om meer te weten over pensioensparen.

Spaar het fiscale maximum

Elk jaar legt de overheid een maximaal fiscaal aftrekbaar bedrag vast. Voor 2013 is dat 940 euro. Van het bedrag dat u jaarlijks bijeen spaart, mag u 30% fiscaal inbrengen. Hoe meer u jaarlijks opzijzet voor uw pensioen, hoe meer u terugkrijgt van de belastingen. Spaart u 940 euro? Dan investeert u eigenlijk maar 658 euro, want u krijgt een fiscaal voordeel van 282 euro.

Stort nog bij vóór 27 december

Hebt u al het pensioenbedrag voor aanslagjaar 2013 bereikt? Of hebt u nog helemaal niks gestort dit jaar? Het is niet te laat, nu is het moment! Denk eraan: doe het nog vóór 27 december om van het maximaal fiscaal aftrekbare bedrag te genieten.

Makkelijk: automatisch sparen

“Oei, ik ben vergeten voor mijn pensioen te sparen!” Wedden dat u dat ook al hebt gedacht? En dan is het plots al december. Tijd vliegt, en betalingen houden we niet altijd in het oog. Kiezen voor een automatisch geïndexeerd pensioenspaarplan is dan een interessante optie. Voordeel is dat u niet meteen 940 euro betaalt, maar uw last spreidt over 12 maanden. Bovendien spaart u zo automatisch het maximaal fiscaal aftrekbare bedrag. Dit jaar zou u bijvoorbeeld maandelijks 78,33 euro gespaard hebben (940 euro gedeeld door 12). Maar als we het belastingvoordeel in rekening brengen, dan investeerde u eigenlijk maandelijks maar 54,83 euro.