HomeSlim sparenPaasvakantie: 5 plezante en goedkope activiteiten!

Paasvakantie: 5 plezante en goedkope activiteiten!

De paasvakantie is de perfecte gelegenheid om wat tijd met het gezin door te brengen en uit de dagelijkse sleur te springen. Hieronder vijf ideeën om u te amuseren zonder veel geld uit te geven!

Koken: pannenkoeken, een plezier voor jong en oud

Als u samen pannenkoeken bakt, leren uw kinderen dat koken plezant kan zijn. En natuurlijk ook om een heerlijk vieruurtje te maken!

Terwijl het deeg rust, doet u samen gezellig de afwas. Zo leren ze meteen dat afwassen ook leuk kan zijn.

Knutselen: zoutdeeg

Bij slecht weer is zoutdeeg de oplossing! Een ludieke en gemakkelijke activiteit. En waarvoor u bovendien allicht alles in huis hebt!

Ingrediënten: 1 tas zout, 1 tas water, 3 tassen witte bloem, 1 koffielepel slaolie. Eventueel vernis of waterverf.

De rest is kinderspel!

 • Meng de bloem en het zout in een kom.
 • Voeg het water langzaam toe, terwijl u verder mengt en begint te kneden.
 • Voeg ook de slaolie toe.
 • Kneed het deeg tot het soepel is en niet meer aan uw vingers kleeft. Als het niet soepel genoeg is, voegt u er een beetje water aan toe. Als het niet stevig genoeg is, doet u er wat bloem bij.
 • Laat uw verbeelding de vrije loop! Laat iedereen zijn eigen figuurtjes maken.
 • Bak de figuurtjes in de oven (tussen 90° en 100°). Dat kan eventjes duren, omdat ze langzaam moeten bakken.
 • Laat de figuurtjes afkoelen in de oven.
 • Als u waterverf of vernis in huis hebt, kunt u ze nog een kleurtje of een glanslaagje geven.

Cultuur: leerrijk en een mooie herinnering

Waarom zou u niet eens naar een museum gaan? Hieronder enkele musea die altijd of regelmatig gratis toegankelijk zijn.

 • Koninklijk Museum van het Leger en de Krijgsgeschiedenis (Jubelpark 3, Brussel): heel het jaar door gratis voor iedereen. Tijdens de paasvakantie open van 10u tot 18u (gesloten op maandag).
 • Museum van de Nationale Bank (Berlaimontlaan 3, Brussel): gratis toegang. Heel interessant voor kinderen vanaf 9 jaar. Open van maandag tot vrijdag van 9u tot 17u. Opgelet: het museum is gesloten op 18 en 21 april 2014.
 • BELvue museum over de geschiedenis van België (Paleizenplein 7, Brussel). Altijd gratis voor kinderen onder 18 en voor iedereen op de eerste zondag van de maand. Open van dinsdag tot en met vrijdag van 9u30 tot 17u. Op zaterdag en zondag van 10u tot 18u.

Wandelen: altijd een belevenis

Een stevige wandeling doet iedereen deugd. Ontdek samen met uw kinderen de wonderen van de natuur die weer tot leven komt.

Reken maximaal 1 km per levensjaar voor kinderen jonger dan 7. Vanaf 8 jaar kunnen ze gemakkelijk 10 à 12 km aan. Ga naar het dichtstbijzijnde toeristenkantoor. U vindt er gedetailleerde wandelroutes en nuttige tips.

Een daguitstap: sportief en avontuurlijk

Wat denkt u ervan om de Lesse eens af te varen?

U kiest het korte of het lange traject. Onderweg ziet u prachtige kastelen, prehistorische grotten en statige rotsen. U komt strandjes tegen om eventjes uit te blazen of te picknicken. En niet te vergeten: twee watervallen. Sensatie en plezier verzekerd, in alle veiligheid!

Het korte traject is ideaal voor jongere kinderen. Of voor families die op een dag de kayaktocht met een andere activiteit in de streek willen combineren.