HomeSlim sparenOp zoek naar goedkope vliegtickets?

Op zoek naar goedkope vliegtickets?

Een grote hap uit het reisbudget gaat vaak naar de vliegtickets, zeker als u buiten Europa vliegt. Een goedkoop vliegticket boeken, kan de start zijn van een goedkope vakantie. Deze vijf tips helpen u alvast op weg bij uw zoektocht naar de meest voordelige tickets.

1. Surf anoniem

Soms hebt u het gevoel dat prijzen van vliegtickets bij een maatschappij na een tijd gestegen zijn. En vaak is dat ook zo. Vliegtuigmaatschappijen onthouden uw zoekgeschiedenis door middel van uw cookies en verhogen vaak licht de prijzen als een browser verschillende keren dezelfde zoekopdracht ingeeft. Zo willen de bedrijven u aansporen om uw tickets zo snel mogelijk te boeken.

Surf daarom in privémodus als u op zoek bent naar goedkope vliegtickets. In het algemeen zijn de prijzen lager wanneer u incognito surft. Uw browser in privémodus zetten als u surft, beschermt u tegen cookies, de fameuze bestandjes die siteontwikkelaars op uw computer zetten. Dat bespaart u bovendien “IP tracking”, waardoor u herkend zou worden de volgende keer dat u een site bezoekt, bijvoorbeeld om uw vliegticket te boeken. Met het risico dat daardoor de prijzen stijgen… 

2.  Koop twee enkele vliegtickets

Soms is een retourvlucht niet altijd de voordeligste oplossing. Het kan goedkoper zijn om twee enkele vliegtickets te boeken. Kijk daarom altijd eens bij verschillende maatschappijen en op verschillende dagen om de goedkoopste vliegtickets te vinden. Door vliegtickets voor twee enkele reizen te kopen, reist u meteen ook flexibeler omdat u naar huis kunt gaan wanneer u wilt.

3. Check vergelijkingswebsites

U kunt de websites van verschillende vliegtuigmaatschappijen afschuimen op zoek naar goedkope vliegtickets, maar dat kost u heel wat tijd. Efficiënter is het om te gaan zoeken op vergelijkingswebsites. Die zoeken voor u in het aanbod van meerdere maatschappijen en zetten de goedkoopste vluchten voor u op een rijtje. Bovendien kunt u zich meestal inschrijven op een prijsalarm, zodat u op de hoogte wordt gehouden van de meest actuele aanbiedingen voor de bestemmingen die u zoekt.

Enkele vergelijkingssites zijn:

Tix (www.tix.be)

Momondo (www.momondo.be)

Skyscanner (www.skyscanner.be)

Google Flights (https://www.google.be/flights/?curr=EUR)

Kayak (www.kayak.fr)

4. Vertrek vanuit het buitenland

Soms kan het lonen om te vertrekken vanuit het buitenland. Wie bijvoorbeeld dicht bij de Nederlandse grens woont, kan goedkope vliegtickets boeken met vertrek vanuit Eindhoven of Schiphol (Amsterdam). Wie dicht bij de Duitse grens woont, kan inchecken in Düsseldorf, Frankfurt of Keulen. Hou natuurlijk wel rekening met de extra transportkosten die u moet betalen om naar die luchthavens te gaan. Het kan ook lonen om vanaf regionale luchthavens zoals Charleroi, Deurne, Luik of Oostende te vliegen, met het extra voordeel dat de wachttijden daar een pak korter zijn.

5.  Abonneer u op nieuwsbrieven

Sommige luchtvaartmaatschappijen en reisbureaus stunten een paar keer per jaar met goedkope vliegtickets. Om een goedkope vakantie te boeken, kan het dus interessant zijn om u te abonneren op hun nieuwsbrieven. Zo bent u als eerste op de hoogte van aanbiedingen en kunt u snel een ticket boeken. Daarnaast bieden heel wat maatschappijen of reisbureaus ook vroegboekkortingen aan: goedkope vliegtickets voor klanten die als eerste boeken. U kunt vaak ook aangeven of u nieuws wilt krijgen over lastminutes. Indien u dus geen specifieke bestemming of vertrekdatum voor ogen hebt, krijgt u zo als eerste de goedkoopste vluchten in uw mailbox.

Succes met het boeken van uw goedkope vakantie!

 

Nieuwsbrief

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang tal van tips en informatie over sparen, lenen en beleggen.