HomeSlim sparenOp restaurant zonder een deuk in uw budget. Kan dat?

Op restaurant zonder een deuk in uw budget. Kan dat?

Het is altijd fijn om op restaurant te gaan. Maar soms kan de rekening redelijk pijnlijk uitvallen. Hoe geniet u ervan zonder geruïneerd te worden?

Net zoals op restaurant, maar dan thuis?

De mogelijkheden om thuis net zoals op restaurant te eten, zijn tegenwoordig heel uitgebreid. Probeer de thuisleveringsdiensten van uw lievelingsrestaurant eens uit. U kunt onder bepaalde voorwaarden heel wat besparen:

  • Bestel bewuster: het grote voordeel is dat u op uw gemak kunt kiezen zonder beïnvloed te worden door het personeel van het restaurant.
  • Bestel geen drank, maar spreek uw eigen voorraad aan.
  • Vermijd om te veel te bestellen: als u heel veel honger hebt op het ogenblik dat u uw keuze maakt, riskeert u dat uw ogen veel groter zijn dan uw buik.
  • Geef de voorkeur aan gerechten die in verschillende porties verdeeld kunnen worden en die u nog eens kunt opwarmen.
  • Hou rekening met de prijs van de thuislevering.

Kijk ook eens op Menu Next Door. Dat is een platform waarop particulieren een gerecht aanbieden, dat hun buren kunnen komen afhalen tegen heel zacht prijsje (meestal minder dan 15 euro).

Solden op restaurant?

Die bestaan niet. Maar er zijn wel sites zoals Restolastminute of The Fork waar u bij reservatie bv. korting krijgt op een menu. Denk ook aan groepsaankopen of cadeauboxen. De Restopass, die betalend is, biedt u kortingen in meer dan 700 restaurants over heel België. Of profiteer van de Restodays. Die worden in de lente in verschillende steden georganiseerd. U kunt dan in een gastronomisch restaurant van een menu tegen een lagere prijs genieten (voor de editie 2017 was dat 22 euro voor de lunch en 29 euro voor het diner).

Op restaurant de juiste keuze maken

Tot slot nog enkele tips om uw budget niet in gevaar te brengen, als u op restaurant gaat:

  • Bereid u goed voor: bekijk de menu’s op de sites en de verschillende platformen om te zien welke restaurants de beste prijs-kwaliteitsverhouding bieden.
  • Vermijd aperitieven en desserts, die doen de rekening snel oplopen.
  • Overweeg om een menu te nemen: dat is een stuk voordeliger dan de prijzen ‘à la carte’, behalve als u maar één gerecht wilt.
  • Ga ‘s middags op restaurant: de lunchformules zijn meestal een stuk voordeliger en ook heel wat lichter.
  • Drink bier: dat is minder duur dan wijn. En als u de juiste keuze maakt, smaakt een goed glas bier even goed als een glas wijn.

 

Nieuwsbrief

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang tal van tips en informatie over sparen, lenen en beleggen.