HomeSlim sparenOnvergetelijke zomeravonden die geen gat in je portefeuille branden

Onvergetelijke zomeravonden die geen gat in je portefeuille branden

Met zijn minder jachtige werkritme ook voor wie niet met vakantie is, is de zomer de ideale gelegenheid om heerlijke avondjes met vrienden door te brengen. Met een snufje verbeelding, een vleugje vindingrijkheid en een goed humeur kan je heerlijke avonden beleven met een redelijk budget.

Organiseer zelf ‘Komen eten’

Volgens hetzelfde principe van het bekende televisieprogramma kan je afspreken om elk om de beurt een dinertje te organiseren. Om beurten neemt elk het onthaal op zich. Dat is niet alleen goedkoper, maar ook leuker dan een avond op restaurant. En met de wedstrijdformule giet je er nog een spannend sausje over ook.

Trek er eens op uit

Niemand zit graag binnen in de zomer! Maar met een grote groep loopt de rekening al snel hoog op. Geen paniek, er bestaan tal van gratis of goedkope activiteiten die je bij jou in de buurt in groep kunt doen:

  • Concerten en festivals: de zomer is dé festivalperiode. En naast de meest bekende bestaan er nog héél veel kleinere evenementen die gratis of goedkoop zijn. Ga bijvoorbeeld eens kijken op een site als www.wattedoen.be, daarop vind je hopen goede ideetjes.
  • Markten en beurzen: er worden over het hele land heel wat artisanale markten en leuke beurzen georganiseerd. Je vindt er kraampjes waar je zonder verplichtingen specialiteiten kan proeven. Ideaal dus om nieuwe smaken te ontdekken.
  • Ontdekkingswandelingen: tijdens de vakantieperiode worden er over heel Vlaanderen wandelingen georganiseerd. Waarom zou je die niet eens uittesten met vrienden?

Gezelschapsspellen

Heb je al ooit overwogen om een spelletjesavond te organiseren? Naast de grote klassiekers bestaan er talloze minder bekende maar even meeslepende spellen. Spring eens binnen in een gespecialiseerde winkel, je zal verrast zijn door de grootte en de kwaliteit van het beschikbare aanbod!

De klassiekers gaan nooit vervelen

En dan zijn er natuurlijk nog de gewone klassiekers, die altijd leuk blijven. Een barbecue bijvoorbeeld kan je makkelijk organiseren met een beperkt budget. Of waarom geen picknick in het park? Een groot deken, wat lekkere hapjes en een streepje muziek, de sfeer zal er snel genoeg inzitten!

Wat je ook kiest, we wensen je graag een fijne, warme en gezellige zomer toe!