HomeSlim sparenNieuwe gewoonten om op uw energiekosten te besparen

Nieuwe gewoonten om op uw energiekosten te besparen

De familie Peeters heeft, na een alweer veel te hoge energierekening, besloten om met enkele kleine ingrepen hun energieverbruik te verlagen. Hoe zijn ze erin geslaagd?

Het is ochtend, mama zet het ontbijt alvast klaar. De koffie wordt onmiddellijk in de thermos gegoten zodat de koffiezet kan uitgeschakeld worden. Net zoals de televisie, radio, pc’s worden huishoudtoestellen in dit gezin nooit in sluimerstand gezet.

Papa controleert of alle lichten wel uit zijn en daarna wordt het stil in huis.

Alle beetjes helpen

Na school bereidt vader het avondeten. De kookpotten krijgen een deksel op waardoor het water sneller kookt en het gezin tot 50% energie bespaart bij de bereiding.

De verwarming is een graadje lager gezet, daarmee bespaart het gezin jaarlijks 7% energie. Ondertussen sorteert mama de was per kleur. Zo kan de was op lagere temperatuur gewassen worden, wat ook voor een mooie besparing zorgt .

Zodra de avondmaaltijd achter de kiezen is wordt de vaatwasser bijgevuld. Die is nog maar voor een derde gevuld na het ontbijt en wordt nu helemaal volgeladen. Op deze manier wordt het toestel efficiënt gebruikt.  Een halfuurtje voor het slapengaan wordt de thermostaat op 15°C gezet. Het duurt nog even voor het huis helemaal afkoelt. Slaap lekker! 

Wilt u ook proberen?

Wilt u ook graag energiekosten besparen en een stukje meer geld op uw spaarrekening kunnen storten? Het Brussels Gewest heeft een zeer interessante brochure opgemaakt waar u veel tips kan vinden.