HomeMijn pensioen voorbereidenMy Minfin: al uw fiscale gegevens online

My Minfin: al uw fiscale gegevens online

Sinds enkele jaren kunt u uw belastingaangifte online invullen via Tax-on-Web. Maar wist u dat de portaalsite ‘My Minfin’ u heel wat interessants te bieden heeft?

My Minfin is een beveiligd portaal. Elke belastingplichtige heeft online toegang tot zijn fiscale gegevens. Zo kunt u:

  •  Uw belastingaangiften raadplegen (via uw toegang tot Tax-on-Web).
  • Uw status controleren: hebt u recht op een terugbetaling? Of moet u bijbetalen? Ziet u op die pagina iets staan, klik er dan eventjes op. U krijgt dan het adres, telefoonnummer en e-mailadres van de dienst zich met uw dossier bezighoudt.
  • De evolutie van uw geschillen met de fiscus (of de btw-administratie als u zelfstandige bent) opvolgen.
  • Alle documenten verstuurd door de fiscus (vooral uw aanslagbiljetten) raadplegen.

Maar daar houdt het niet bij op.

Uw attest voor pensioensparen verloren?

Heel praktisch is ook dat u elk document dat de fiscus over u ontvangen heeft, via My Minfin kunt raadplegen. U vindt er een kopie van alle fiscale attesten. Bijvoorbeeld van uw werkgever, van uw bank voor uw pensioensparen of van de firma die uw dienstencheques beheert.

Als u uw belastingaangifte online via Tax-on-Web invult, worden de bedragen van die documenten automatisch ingevuld. Is dat niet het geval of hebt u een kopie nodig, dan moet u uw archieven niet meer omkeren!

Belangrijke wijzigingen melden

Via My Minfin kunt u uw contactgegevens controleren. Nog beter: als u beslist hebt van bank te veranderen, wijzig daar dan eenvoudigweg uw rekeningnummer (BIC en IBAN) voor terugbetalingen door de fiscus.

Beveiligde toegang

My Minfin bevat heel vertrouwelijke gegevens. Daarom is het beveiligd. Voor toegang tot uw persoonlijke gegevens moet u zich identificeren met:

  • Uw elektronische identiteitskaart (eID): steek uw eID in een kaartlezer verbonden met uw pc. En voer de pincode van uw eID in.
  • Een ‘token’: als u geen kaartlezer hebt, vraag dan een kaartje met persoonlijke codes (een token) aan. Nadat u een eigen paswoord hebt ingegeven, moet u een van de codes van dat kaartje invoeren.

Uw aanslagbiljet via Zoomit?

Kers op de taart: via My Minfin kunt u ook vragen om uw aanslagbiljet via Zoomit te ontvangen. Kruis gewoon het vakje aan en aanvaard de voorwaarden om het via Zoomit te versturen.