HomeMijn geld beherenMet deze tips zet Sinterklaas uw budget minder onder druk

Met deze tips zet Sinterklaas uw budget minder onder druk

Hoor wie klopt daar, kind’ren? Het is de goedheilige man, die jaarlijks weerkeert om uw budget voor december nog extra onder druk te komen zetten. Maar hoeft de komst van Sinterklaas zo nodig uw portemonnee te doen bibberen van angst? Met een aantal kleine tips kunt u al heel wat besparen!

De tweede helft van het jaar is doorgaans een erg actieve periode voor uw bankrekening. Na de dure maand september, volgt al snel december. Die is vervuld van heugelijke tradities als Sinterklaas, Kerstmis en Nieuwjaar. Maar daar hangt helaas al te vaak een fiks prijskaartje aan. Toch kunt u uw budget wat minder onder druk zetten met de volgende tips voor de viering van Sinterklaas.

1. Bereid u voor doorheen het jaar

U weet dat december geen vriend is van uw budget, dus waarom bereidt u zich niet gewoon voor? Door iedere maand een beetje geld opzij te zetten, komt u al een heel eind. Of bekijk het van een praktische kant. Als u doorheen het jaar een leuk idee hebt of een fijne aanbieding ziet, aarzel dan niet. Ga ervoor. Spreiden is beter dan lijden! Ook al denkt u in juni misschien niet graag aan december.

2. Waarom kopen als u kunt ruilen?

Wat bij kinderen de ene dag ultrahip is, is de volgende weer helemaal passé. En daar staat u dan, met uw speelgoed. Dat hoeft niet noodzakelijk stof te blijven vergaren in een hoekje van de kamer. Om uiteindelijk in het containerpark te belanden. Natuurlijk kunt u het proberen te verkopen op een rommelmarkt of in een tweedehands(web)winkel. Maar u kunt het ook gewoon proberen te ruilen. Met vrienden en kennissen, maar even goed vindt u online mogelijk geïnteresseerden.

3. Zorg voor bewustzijn bij uw kind

Natuurlijk wordt Sinterklaas automatisch gelinkt aan speelgoed. Naast chocolade, pepernoten en appeltjes van oranje uiteraard. Maar moet dat daarom duur en veel speelgoed zijn? Uiteraard niet. Sinterklaas beloont brave kinderen en dat hoeft niet zo nodig met het duurste te zijn. Bovendien zijn er heel wat kinderen die het met veel minder moeten stellen. Door Sinterklaas maatschappelijk te kaderen, zal uw kind des te meer appreciëren wat het heeft en krijgt. En hoeft dat niet met het grootste, duurste of beste speelgoed te zijn.

4. Zoek de beste aanbieding

Hou uw ogen en oren open voor promoties. Hebt u doorheen het jaar niets voorbereid? Dan vindt u in oktober en november vast iets, want dan vliegen de aanbiedingen u om de oren. Vergeet daarbij niet online te kijken. En de papieren reclamefolders buiten het bereik van uw kinderen te houden. Zo vermijdt u dat ze zich verlekkeren op een cadeau dat u misschien budgettair niet aankunt. Focus u niet op trends, want voor hetzelfde geld is dat hippe product een maand later helemaal niet meer cool.

5. Vele kleintjes maken één grote

Sinterklaas is een feest voor de kleintjes. Vaak malen die er niet echt om wat ze krijgen, maar is het de hoeveelheid die er toe doet. Ga dus voor een boel kleine cadeaus, want die vormen samen één groot feest. De kwantiteit hoeft daarom niet eens duur te zijn. Ga gewoon langs bij één van de prijsbrekers als Action, Kruitvat, Zeeman, Wibra, enz. Veel plezier voor weinig geld!

Naast bovenstaande tips zijn er natuurlijk nog twee klassiekers. Zo kunt u altijd zorgen voor een praktisch cadeau zoals kledij of schoolgerei. Of kunt u zelf een cadeau in elkaar knutselen. Voor beide geldt echter dat u er beter voor zorgt dat uw kind er effectief blij mee is. Het zal zich niet alleen beloond voelen door Sinterklaas, het zal gewoonweg stralen. En dat is toch onbetaalbaar?

Nieuwsbrief

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang tal van tips en informatie over sparen, lenen en beleggen.