HomeMijn geld beherenMaak uw huis klaar voor Halloween!

Maak uw huis klaar voor Halloween!

Binnenkort is het 31 oktober en dan staat Halloween voor de deur. Vroeger werd dat feest vooral in de Verenigde Staten en het Verenigd Koninkrijk gevierd. De laatste jaren waaide de traditie over naar ons land. Halloween is dan ook de ideale gelegenheid om uw huis te versieren. Lees verder voor leuke en goedkope manieren om dat te doen.

Halloweenpompoen

Een klassieker tijdens Halloween is de uitgeholde pompoen. Snij het bovenste stuk van de pompoen en hol hem uit met een eetlepel. Van het vruchtvlees maakt u lekkere pompoensoep volgens dit recept. Snij een gezicht uit de pompoen. Gebruik daarvoor een gekarteld mes. Op zoek naar inspiratie voor het gezicht? Kijk dan eens op Google voor een sjabloon. Een kaars in de pompoen zorgt meteen voor de juiste sfeer.

Griezelige mummies

Witte stof of lakens te veel? Maak dan uw eigen mummies. Leuk en klaar in een handomdraai! Neem een vaas of bokaal en wikkel de stof errond. Door zwarte kralen op de stof te kleven lijkt het alsof de mummie ogen heeft. Gebruik vazen of bokalen van verschillende groottes om een heel leger van mummies te maken. Ook daarin zorgt een kaars voor een mooi effect.

Versierde ballonnen

Hebt u nog ballonnen liggen? Haal ze dan snel tevoorschijn om te versieren. Witte en oranje ballonnen passen het best bij het halloweenthema. Blaas ze op. En teken dan met een zwarte stift gezichten op de ballonnen. U kunt ze zo griezelig maken als u zelf wilt. De versierde ballonnen hangt u in uw huis of tuin.

Verkleedpartij

Bij Halloween hoort dikwijls een halloweenfeestje. Kostuums zijn echter duur. Kijk daarom eens in uw kleerkast of die van familie en vrienden. Misschien ontdekt u daar wel de jurk of hoed die u nodig hebt. Niets gevonden? Investeer dan in één onderdeel van een halloweenoutfit. Met een eng masker of een grappige pruik valt u gegarandeerd op, zonder dat de rest van uw outfit speciaal hoeft te zijn.

Veel plezier!