HomeSlim sparenMaak plaats op zolder en verdien een centje bij

Maak plaats op zolder en verdien een centje bij

Waarom spullen bijhouden die u niet meer gebruikt? Vooral als u weet dat ze flink wat waard zijn? Een gouden tip: verkoop ze! U blaast ze niet alleen nieuw leven in, ook uw portefeuille dikt aan.

Bent u ook geneigd om oude spullen bij te houden? En dat terwijl ze uw huis alleen maar rommelig maken? Weg ermee! Oude cd’s, een theeservies van uw oma, die ‘misschien-doe-ik-ze-ooit-nog-eens-aan-schoenen’… Geef toe, die laatste trekt u nooit meer aan. We geven u één goede raad: verkoop die spullen! Er bestaan tal van mogelijkheden.

Doe mee aan een rommelmarkt

In veel gemeenten organiseren de inwoners jaarlijks een rommelmarkt of garageverkoop. Doe dit jaar eens mee. U leert uw buren beter kennen in een ontspannen sfeer. U bent van uw oude spullen af en… ’s avonds kunt u behoorlijk wat geld op tafel leggen. Weet u niet wanneer ze plaatsvinden? Vraag het dan na bij uw gemeentebestuur.

Ook op www.wattedoen.be of www.derommelmarkt.be vindt u een lijst van rommelmarkten en garageverkopen in België. Overdekte rommelmarkten zijn het hele jaar door open. Leuk om te doen wanneer het regent.

Verkoop uw spullen online

De bekendste websites voor tweedehandsspullen zijn zonder twijfel eBay, Kapaza, www.2dehands.be of de koopjeskrant. U geraakt er vrijwel alles kwijt en de sites zijn heel gebruiksvriendelijk. Enkele tips voor een snelle verkoop:

  • Laad verschillende foto’s op van het product dat u wilt verkopen. Belangrijk: zorg voor een deftige belichting en een degelijke fotokwaliteit.
  • Schrijf erbij waarom u het verkoopt. Dat schept vertrouwen.
  • Wees eerlijk over eventuele schade.
  • Controleer uw contactgegevens en wees bereikbaar. Maak bijvoorbeeld gratis een nieuw e-mailadres aan. Zo hoeft u geen persoonlijke gegevens op internet te verspreiden en geniet u van voldoende privacy.

Deel uw hebbedingetjes op Facebook

De nieuwe trend! Tegenwoordig verplaatst de tweedehandsverkoop zich opvallend naar Facebook. Vooral kleding en accessoires worden gewisseld of in een Facebookgroep verkocht. Louvintage, Floordrobe Leuven, Brussels SELL/SWAP/BUY/WANT OR GIVE IT AWAY en verkoop je miskoop zijn daar enkele voorbeelden van. Zoek zeker ook eens met de zoekterm ‘uitverkoop’. U vindt vast nog andere groepen.

Stap een tweedehandswinkel binnen

Gaat u liever zelf naar de winkel in plaats van online te werk te gaan? Ook goed. In uw buurt is er zeker een tweedehandsboetiek te vinden. Hebt u geen idee waar? Surf dan even naar www.tweedehands-info.be. Zo gaat het in z’n werk: u brengt kleren of andere spullen tot daar. Zodra uw gerief verkocht wordt, krijgt u een deel van de winst. Soms krijgt u ook al uw vergoeding wanneer u de kleren binnenbrengt. Dan hoeft u niet te wachten op de verkoop ervan.

En om af te sluiten nog dit…

Schenken aan Spullenhulp of de Kringloopwinkel kan ook. Nee, u krijgt er geen geld voor. Maar wel een goed gevoel. Uw spullen krijgen een nieuw leven en u helpt er minderbedeelde mensen mee. Maar wat nog beter is: de winst wordt besteed aan de financiering van sociale acties in de strijd tegen armoede en uitsluiting in België. Die organisaties helpen mensen in nood opnieuw zelfstandig te worden. Ook een mooie optie, niet?