HomeSlim sparenMaak eens zelf speculaas!

Maak eens zelf speculaas!

Besparen kan op 101 manieren. Probeer dit recept voor speculaas eens uit: lekker goedkoop en ook gewoon lekker!

Woensdagnamiddag en u bent op zoek naar een activiteit voor de kinderen? Duik de keuken in en bereid zelf deze heerlijke speculaaskoeken. Zelf koekjes bakken is niet alleen goedkoper dan koekjes in de winkel te kopen, het is ook gewoon superleuk!

 

Goedkope ingrediënten

De besparing begint al bij de ingrediënten. De meeste ingrediënten om speculaas te bereiden, hebt u vast in huis.

Wat hebt u nodig:

  • 200 gram bloem
  • 125 gram koude ongezouten boter
  • 100 gram (donkerbruine) basterdsuiker
  • 3 theelepels speculaaskruiden
  • 2 eetlepels melk
  • een snuifje zout

 

Aan de slag

Zeef de bloem in een grote mengkom. Voeg de suiker, het zout en de speculaaskruiden toe.

Voeg vervolgens de melk toe en de ongezouten boter, die u eerst in blokjes hebt gesneden. Alles goed doorroeren. Let erop dat er niet te veel lucht in het mengsel komt.

Als alles goed is gegaan, hebt u nu een deegbal. Wikkel die in folie en leg hem enkele uren in de koelkast.

 

In de oven

Verwarm de oven voor op 170 graden. Bestrooi uw werkblad met bloem. Haal het deeg uit de koelkast en rol het uit tot een dikte van ongeveer een halve centimeter.

Er zijn verschillende manieren om de koekjes vorm te geven. Als u koekvormpjes in huis hebt, kunt u daarmee de koekjes uitsteken. Zo niet, gebruik dan een glas of eventueel goed gewassen zandvormpjes. Of wees creatief en snij zelf mooie vormen uit!

Normal
0

21

false
false
false

NL-BE
X-NONE
X-NONE

/* Style Definitions */
table.MsoNormalTable
{mso-style-name:Standaardtabel;
mso-tstyle-rowband-size:0;
mso-tstyle-colband-size:0;
mso-style-noshow:yes;
mso-style-priority:99;
mso-style-qformat:yes;
mso-style-parent:"";
mso-padding-alt:0cm 5.4pt 0cm 5.4pt;
mso-para-margin:0cm;
mso-para-margin-bottom:.0001pt;
mso-pagination:widow-orphan;
font-size:12.0pt;
font-family:"Cambria","serif";
mso-ascii-font-family:Cambria;
mso-ascii-theme-font:minor-latin;
mso-hansi-font-family:Cambria;
mso-hansi-theme-font:minor-latin;
mso-ansi-language:NL;
mso-fareast-language:NL;}

Beboter een bakplaat en leg er de koekjes op (op ongeveer een centimeter van elkaar). Laat 20 minuten bakken. Even laten afkoelen en smullen maar!

Bewaartip: zelfgemaakte speculaas kunt u tot tien dagen bewaren in een luchtdichte doos.