HomeSlim sparenLente- of communiefeest zelf organiseren?

Lente- of communiefeest zelf organiseren?

Een lentefeest of een communie is een belangrijke gebeurtenis. Alles moet die dag perfect zijn: de perfecte maaltijd, de perfecte outfit, de juiste uitnodiging…  Dat tikt stevig aan in het gezinsbudget! We geven u enkele tips om dat budget binnen de perken te houden.

Oost, west, thuis best

Als uw huis ruim genoeg is, kunt u het feest thuis organiseren. Zo bespaart u op de huur van een feestzaal en op drank en catering. Dat is al een eerste flinke besparing.

Hebt u binnen niet de ruimte, dan kan een buitentent soelaas bieden. Zo’n tent kunt u huren, evenals een koelkast, stoelen en tafels... Of u kiest voor een staand buffet. Staand nemen uw gasten minder plaats in en kunt u meer mensen ontvangen.

Planning!

Stel een realistische planning op. Plan grote aankopen ruim van tevoren en spreid zo uw kosten. Hou promotiefolders van supermarkten in de maanden voor het feest goed in de gaten en sla uw slag voor drank, droge voeding en decoratiemateriaal.

Uitnodiging lentefeest? Home made!

Waarom maakt u niet zelf uw uitnodiging? Neem een mooie foto - op een zonnige dag - van het feestvarken. Bewerk die met online tools of gebruik online fotosites tot u het gewenste resultaat krijgt

Kledij

Als u goed overweg kunt met een naaimachine, is zelfgemaakte kledij een optie. Zo bent u er zeker van dat uw kind schittert in een origineel en uniek ontwerp.

Ook online zijn er koopjes te doen voor kleding. Zoek naar webshops van kledingoutlets met kleding van vorig seizoen of laatste stuks met een fikse korting.

Decoratie

Ook al bent u van nature geen handige harry, toch kunt u met een beetje inspanning zelf de decoratie van het feest verzorgen. Op websites zoals www.etsy.com en www.pinterest.com vindt u heel wat inspiratie om met, bijvoorbeeld, recyclagemateriaal aan de slag te gaan. Zo maakt u met lege glazen yoghurtpotjes mooie theelichthouders. Doe een mooi lintje rond het glaasje of plak er glitterstof op.

Aan tafel

U kunt een traiteur inschakelen, maar dat is een pak duurder dan dat u zelf uw gerechten bereidt. Laat u niet afschrikken door een groot aantal gasten en ga zelf aan de slag. De voldoening zal des te groter zijn!

Gebruik seizoensgroenten als basis. Zo kunt u bijvoorbeeld een buffet maken met groentetaarten van het seizoen. Een frisse salade erbij en een uitgebreid dessertenbuffet als afsluiter. Als dat geen geslaagd feest is!