HomeSlim sparenLekker griezelen met pompoen

Lekker griezelen met pompoen

In oktober en november staat pompoensoep op het menu. Pompoenlantaarns versieren stoepen en voordeuren. In dit artikel komt u te weten hoe u leuke halloweendecoratie en lekkere pompoensoep maakt.

Als u gerechten met pompoen maakt, vergeet dan niet om de pompoen volledig uit te hollen en er een een gezicht uit te snijden. Over de juiste oorsprong van die gewoonte zijn de meningen verdeeld. Volgens sommige bronnen beschermen de pompoenen het huis tegen geesten. Vast staat dat het de bedoeling is om met de lampion een griezelig sfeertje te scheppen en dat vooral op 31 oktober, Halloweenavond. Die avond zouden, volgens de overlevering, de doden terug tot leven komen. De enige manier om hen af te weren zouden die griezelige pompoenen zijn. In ieder geval staat (gezellig) griezelen die avond op het menu!

Aan de slag!

Zet de pompoen neer met het steeltje naar boven en snij bovenaan een cirkel uit. Verwijder dat deel door voorzichtig aan het steeltje te trekken. Maak de pompoen leeg. Begin met de pitten en het draderige weefsel dat de pitten samenhoudt. Die pitten kunt u eventueel afspoelen, drogen en roosteren in de oven en later verwerken in zelfgebakken brood of een slaatje.

Schraap voorzichtig het vruchtvlees uit de pompoen. Gebruik daarvoor een eetlepel. Bewaar het vruchtvlees in een kom.

Nu de pompoen is leeggeschraapt, kunt u aan het echte werk beginnen: het uitsnijden van een gezicht.

Hoe doet u het?

Voor een mooi resultaat gebruikt u een sjabloon. Via Google vindt u er zeker eentje dat u leuk vindt. Pin het ontwerp vast op uw pompoen en gebruik een dikke naald om de contouren af te tekenen.

Met een miniatuurzaag of een gekarteld mes snijdt u de vormen uit. Wees voorzichtig, u krijgt geen tweede kans!

Ziezo, uw griezelige lampion is klaar. Nog een laatste tip? Wrijf de binnenkant van de pompoen in met een vettige zalf zoals vaseline om te vermijden dat hij bruin wordt.

De beloning? Lekkere soep!

Ga nu met het vruchtvlees aan de slag. Schil enkele aardappelen en snij ze in stukken. Voeg ze bij de pompoen in een kookpot. Zet de groenten net onder water, voeg een bouillonblokje toe en kruid naar smaak met peper en zout. Laat ongeveer een halfuurtje sudderen. Mix de soep en klaar is Kees. Pompoensoep smaakt nog beter met versgebakken spekjes en warm brood. Smakelijk!